Busreis naar Tokio

Het is vandaag een reisdag, we moeten de afstand van Kyoto naar Tokyo afleggen. In een rechte lijn is dit zo’n 360km maar met de bus of trein is het al veel meer. Negen mensen uit de groep hebben de optionele rit met de Shinkansen hogesnelheidstrein geboekt die de rit in een uurtje of 3 doet. Ik ga met de overige 6 in een highway-bus die 8 uur over de rit doet.

De bus waar wij in zitten is niet te vergelijken met een gewone touringcar, het is dusdanig verbouwd dat er maar 3 stoelen op een rij staan met een heel smalle gang er tussen. Die stoelen zijn dus heel erg breed en comfortabel, vergelijkbaar met business-class stoelen in een vliegtuig. Ze zijn ook verstelbaar, met voetenbankjes en steunen, bekerhouder, etc en er worden zelfs een paar slippertjes bij geleverd. Omdat wij een uur later vertrekken dan de treinreizigers hebben wij vooraf nog even tijd om wat te kopen voor de lunch. Rond 10 uur vertrekken we in de bus.

Onderweg hebben we nog 3 stops en bij de eerste stop staat er een mooie Lamborghini Murcielago op de parkeerplaats vlakbij waar wij uitstappen. Snel even een paar foto’s gemaakt natuurlijk. De reis vervolgt verder zonder bijzonderheden en ik heb lekker een paar uurtjes geslapen, een film gekeken en zitten lezen. Dan vliegt de tijd, zeker in zo’n comfortabele stoel, snel voorbij. Bij de derde stop hoopte we op een goed zicht op Mount Fuji, maar dat viel tegen. Je kon door de heiige lucht nog net de contouren zien maar meer niet.

Als we Tokio binnerrijden is het gelijk al een heel ander Japan. Hier wel heel veel drukte op straat en grote en moderne wolkenkrabbers. We worden bij het centrale treinstation afgezet, nemen nog een rit met de metro en na een korte wandeling komen we bij het Suigetsu Oghaiso hotel aan. De kamertjes in dit hotel zijn echt belachelijk klein, het is net een poppenhuis. De deuropening is misschien 1 meter 80 hoog, de kamer schat ik 2 bij 2,5 meter. Volgens mij is het bed ook niet langer dan 1.80. De hele badkamer is net iets groter dan mijn toilet thuis.

Een aantal van de treinreizigers heeft op ons gewacht en gezamelijk gaan we wat eten. Daarna gaan we met een klein groepje wat drinken maar de bar waar we in zitten sluit ook al om 11 uur. Dan maar terug naar het hotel. Morgen weer een drukke dag.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag