Home » Japan (2013) » Nara
Sep
18

Nara

We gaan vandaag naar de oude hoofdstad van Japan, Nara. Oorspronkelijk stond dit 2 dagen geleden op het programma maar toen reden de treinen niet vanwege de tyfoon die net was langsgekomen. Inmiddels is er echter niets meer aan de hand en rijden alle treinen ook gewoon weer.

We verzamelen om 08:40 in de lobby. De mensen die morgen met de hogesnelheidstrein naar Tokyo gaan moeten alvast hun koffer inleveren. Die gaat namelijk met een soort expresspost naar de bestemming. Ik ga met de bus dus ik moet hem morgen gewoon zelf meeslepen. We lopen naar het metro station waar we een dagkaart voor het traject kopen en pakken de trein van 09:10. Het is niet helemaal duidelijk of het nu een rechtstreekse rit is of niet en we stappen uit als we volgens een Japanse treinreiziger al in Nara zitten. Fout natuurlijk, we zitten ergens anders en moeten nog een stuk door. Maar uiteindelijk komen we wel in Nara aan.

Hier lopen we eerst naar de Kofukuji tempel. Deze tempel heeft onder andere een paar mooie pagodes, een met 3 en een met 5 verdiepingen. Met name die met 5 verdiepingen vind ik erg mooi. Ook lopen hier herten rond die heel erg tam zijn. Je kunt ze gewoon aaien of naast ze gaan zitten. We lopen door het park vol met herten door. Her en der zien we Japanse schoolklassen die ook de herten voeren. De herten komen daar in grote getalen op af en dan krijg je leuke taferelen van kinderen die schreeuwend proberen te ontkomen aan de horde.

We lopen door naar de Todaji tempel, mogelijk het meest markante gebouw van Japan. De versie die er nu staat is uit 1709 omdat het gebouw al 2 keer eerder is afgebrand. Tot 1998 was het ‘s-werelds grootste houten gebouw. De eerste versie werd al in de 8e eeuw gebouwd en de bijbehorende pagoda’s waren toen waarschijnlijk op de grote piramides in Egypte na de hoogtste gebouwen ter wereld. Als je op afstand foto’s maakt lijkt het helemaal niet zo groot, je ziet de verhoudingen pas als er mensen voor staan en dan zie je ook dat de ‘normaal’ uitziende deuren eigenlijk zo’n 8 meter hoog zijn. Na dit bezoek splitsen we op, sommige mensen eten iets in het park dat ze zelf meegenomen hebben, ik ga met een deel van de groep in het restaurant eten waar ik een kleine pizza neem.

De laatste stop is de Kasuga Taisha tempel. Het bijzondere van deze tempel is dat in en om de tempel allemaal stenen en metalen lantaarns staan. Met name van de stenen versie staan er rondom de tempel in de bossen wel honderden, vaak helemaal bedekt met mos. Via een lang pad terug naar het centrum keren we terug naar het station waar we de trein pakken terug naar Kyoto. Ook nu moeten we een keer overstappen maar dit keer gemaand door het personeel van de trein. De hele trein moet leeg en iedereen moet overstappen op de trein aan de andere kant van het perron. Geen idee waarom, maar zoiets heb ik in NL ook nog nooit meegemaakt.

Onderweg stappen al een paar mensen uit, sommige gaan naar het Manga museum of gewoon weer de stad in, ik ga met een stuk of 7-8 anderen terug naar het hotel om eens even helemaal niets te doen. Onder andere even met mijn voeten in een badje en hopen dat de blaar die ik heb opgelopen daarmee een beetje weg gaat. Jos, Hilde en Ellen vertrekken rond een uur of 7 om te gaan eten in een Sushi restaurant, ik blijf achter met Petra, Linda, Edith, Sjaak en Leon en we besluiten maar eens een keer langs de McDonalds vlak bij ons hotel te gaan. Daarna nemen we in het hotel nog een drankje en rond een uur of 11 ga ik naar mijn kamer.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.