Home » Japan (2013) » Kyoto sightseeing
Sep
17

Kyoto sightseeing

Vandaag bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Kyoto. Oorspronkelijk zouden we dit doen met het openbaar vervoer, maar omdat de site ver uit elkaar liggen en niet altijd lekker makkelijk met de bus bereikbaar zijn hebben we een eigen bus gehuurd. Kost wel wat natuurlijk maar zoveel makkelijker. Je wordt overal voor de deur afgezet en weer opgehaald.

De bus staat om kwart voor 9 voor ons klaar en brengt ons eerst naar het Gouden Paviljoen (Kinkaku). Dit is onderdeel van een Bhoeddistische tempel met dus een gouden paviljoen dat naast een meertje staat in een prachtige omgeving. We lopen hier en uurtje rond en gaan dan met de bus door naar de rotstuinen in de Ryoanji Temple. Persoonlijk kan ik niet warm of koud worden van deze rotstuin, het is gewoon een vlakke rechthoek met wat aangeharkt grind en een paar stenen. Het had meer weg van een parkeerplaats dan van een tuin. Wel leuk is dat er hier diverse mensen in kimono rondlopen en dat levert soms mooie plaatjes op.

De volgende stop is Fushimi Inari-taisha, een tempel tegen een berg waar de paden naar boven min of meer overdekt zijn met honderden oranje Japanse poorten genaamd Torii. Dit levert uiteraard hele mooie plaatjes op. De lopen hier een tijdje rond en krijgen ook tijd om te eten. Er zijn echter maar een paar restaurantjes en die blijken bijna alleen maar vis te hebben. Ik loop met Leon de hele straat af op zoek naar de bakker die er ook zou zitten maar die blijkt dicht te zijn. Uiteindelijk scoren we bij de mini-supermarkt een paar lekker warme hapjes (ik had een soort braadworst, een satestokje en een bakje kipnuggets). We rijden door naar de Sanj?sangen-d? tempel waar zo’n 1000 Bhoedda beelden opgesteld staan in een grote hal. Helaas is het hier ten strengste verboden foto’s te maken.

Hiermee was de tour afgelopen en werden we met de bus afgezet vlakbij de Kiyomizu-dera tempel waar ook een leuke winkelstraat vlakbij ligt. Hier hebben we de rest van de middag doorgebracht. Tegen de avond waren we nog maar met een klein groepje over. Ben ging terug naar het hotel, Linda, Ellen en Sjaak gingen op zoek naar een Sushi restaurant en ik ging met Petra, Leon, Philip en Gerard ook op zoek. Onderweg zien we nog een paar Geisha’s maar ik krijg ze niet op de foto helaas. We belandden uiteindelijk in Gion in restaurant Tanto waar ik het lekkerste eten tot nu toe gehad heb in Japan, in een hele leuke sfeer rond een tafeltje met ingebouwede bakplaat. Je krijgt je eten hier niet op een bord maar het wordt op die bakplaat gelegd zodat het ook warm blijft. Wel af en toe omscheppen (ik had pittige Chinese bami met varkensvlees) want anders bakt het wat aan.

We zijn vervolgens terug gelopen naar het hotel en dat was een flinke tippel. Geen goed idee achteraf want terug in het hotel blijkt dat ik nu een blaar op mijn voet heb zitten. En morgen moet er ook nog gelopen worden dus ik hoop dat dat goed gaat. Na een drankje duik ik rond 11 uur mijn kamer in, werk mijn blog nog even bij en ga dan naar bed.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.

« « Nara Kyoto » »