Home » Japan (2013) » Kyoto
Sep
16

Kyoto

Volgens reisgenoten heeft het vannacht flink gestormed buiten, maar ik heb daar zelf weinig van gemerkt. Ik ben wel een paar keer wakker geweest maar het enige dat ik hoorde was de regen die de hele nacht wel naar beneden bleef komen. Toen ik vanmorgen echter richting het winkeltje liep waaide het nauwelijks en regende het nog zachtjes, niets aan de hand dus. Stelt weinig voor zo’n tyfoon dacht ik nog.

Toen we echter rond 8:40 verzamelden en naar het metro station liepen om kaartjes naar de oude hoofdstad Nara te kopen bleek dat de treinen die richting op niet reden vanwege de storm gisteren en afgelopen nacht. Dat was dus een domper en ons schema lag nu een beetje in de war. Dus in plaats van de excursie naar Nara doen we vandaag de vrije dag in Kyoto die voor woensdag gepland stond en gaan we woensdag naar Nara. Omdat niet iedereen tijd heeft gehad die vrije dag in te plannen neemt Ben de mensen die niet zelf op pad willen mee langs een paar plekken. We kopen allemaal een dagkaart voor de bus en gaan op stap.

We beginnen met een bezoek aan Nijo Castle, een complex bestaande uit de Ninomaru Palace, de Honmaru Palace en een paar mooie tuinen. In de houten gebouwen is veel met bladgoud belegd en de wanden en schuifdeuren zijn prachtig beschilderd. Terwijl we daar rondlopen begint de zon alweer te schijnen. Helaas had ik met niet ingesmeerd met Deet dus werd ik in de tuinen alweer meedere malen gestoken. Met de bus rijden we weer een stuk verder naar Higashi Hoganji, een bhoeddistisch klooster waar ze een soort Bhoeddisme hanteren waarbij je niet je hele leven er aan moet wijden om “verlicht” te raken, maar dat kan bereiken door gewoon enige tijd een mantra te herhalen.

We gaan ook nog even langs het station om bij de lokale VVV een map van de stad te halen en gaan dan even naar het dak van het station op de 11e verdieping om een foto te maken van een overzicht van de stad. Daarbij valt op dat er eigenlijk geen extreme hoogbouw bestaat in deze stad. Bij een verdieping of 10-15 houdt het wel op. Met de bus rijden we door naar de wijk Gion waar we de rest van de middag doorbrengen in de vele kleine straatjes met winkeltjes, restaurantjes, etct. We eten daar ook weer in een Japans restaurantje en lopen dan terug naar het hotel waar we nog wat drinken. Tot onze verbazing lezen we daar ook een bericht op nu.nl van 2 uur eerder dat er in Kyoto een evacuatie aan de gang zou zijn vanwege de tyfoon. Terwijl het hier sinds een uur of 10 vanmorgen alweer droog en prachtig weer is geweest. Ik werk mijn blog en Facebook nog even bij en duik dan mijn bed in.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.