Home » Japan (2013) » Himeji Castle en Danjiri Matsuri festival
Sep
15

We vertrekken vandaag al om 8 uur en omdat het ontbijt in dit hotel toch niet veel voorsteld besluit ik om dat maar over te slaan en lekker nog even te blijven liggen. Ik eet dan straks in de bus wel een of twee “snelle Jelle’s” die ik vanuit Nederland had meegenomen. Het weer is volledig omgeslagen en het regent. Van onze reisleider Ben horen we dat er een typhoon op weg is richting Japan en de verwachting is dat er op sommige plaatsen vandaag 400 mm water valt, meer dan in Nederland gemiddeld in de laatste 3 maanden van het jaar!

Onze eerste stop vandaag is het Himeji Castle, beter bekend als het Witte Reiger kasteel. Dit is een prachtig groot complex uit de 14e eeuw, maar helaas staat het hoofdgebouw al 3 jaar in de steigers met een enorme tent eromheen voor een grote renovatie. De regen helpt ook niet echt en halverwege onze excursie begint het zelfs harder te regenen. Na het bezoek aan het kasteel lopen we door naar de naastgelegen prachtige tuinen. Maar de regen blijft stromen, daarom houden de meeste van ons het al snel voor gezien en duiken we het winkeltje in om wat eten te scoren omdat we de lunch weer overslaan. Helaas is hier maar weinig te vinden, de stand met sandwiches etc is al leeg. Dan maar een zak chips en uiteindelijk besluit ik net als Jos, Hilde en Ellen om in het naastgelegen restaurantje een kom soep met noodles te eten.

We gaan door met de bus en nu naar een excursie die niet in het programma staat. Shoestring had Ben er op gewezen dat er in Kishiwada deze week het Danjiri Matsuri festival gehouden wordt. Tijdens dit festival worden er grote karren door een heleboel jongeren (vanaf een jaar of 6-7 to 20-ers schatte ik zo in) worden voortgetrokken. Op die karren zitten mensen en een paar staan zelfs op het dak. Af en toe gaan ze dan door haakse bochten met veel spektakel. Ook hier regende en waaide het en binnen een paar minuten was mijn broek al zeiknat. Maar het was het wel waard! Heel leuk om te zien en ik heb een paar filmpjes gemaakt. De mensen zijn hier ook heel vriendelijk, we werden zowat bij mensen naar binnen gevraagd om te schuilen voor de regen.

De volgende stop is Kyoto waar we de komende 4 nachten verblijven in het Palace Side hotel. De kamer is weer klein en deze keer heb ik zelfs een echt eenpersoonsbed. Maar internet doet het prima, dus ik klaag al niet. Na een uurtje om de spullen op de kamer te zetten en op te frissen gaan we met de bus de stad in. Ik dacht dat het een klein stukje lopen zou zijn dus deed mijn windjack aan en liet mijn paraplu in het hotel. Foute keuze want we moesten toch flinke stukken lopen en met deze regen was binnen een kwartier mijn jas en mijn overhemd doorweekt. Ik heb toen maar even de paraplu van Philip geleend (die had zelf een nieuwe kleine gekocht) en zo nog iets kunnen redden. We gaan met de taxi terug en drinken in het hotel nog een drankje uit de automaat voordat ik naar bed ga.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.

« « Kyoto Kurashiki » »