Home » Japan (2013) » Kurashiki
Sep
14

Kurashiki

Vandaag staat er in het programma de mogelijkheid om een dagtocht te maken naar het kunstenaarseiland Naoshima, maar daar heb ik persoonlijk niet zo’n zin in. En ik was niet de enige want slechts de helft van de groep gaat deze excursie toen. Mogelijk heeft het er ook mee te maken dat deze excursie al om 07:30 vertrekt en je dan dus al rond half 7 je bed uit moet. Ik blijf lekker uitslapen tot een uur of 8. Helaas merk ik dat ik verkouden aan het worden ben, vermoedelijk door de grote temperatuurverschillen. Buiten is het overdag 31-32 graden en in winkels en in de bus houden ze het geloof ik rond de 20.

Ik heb met Linda, Ellen en Sjaak afgesproken om half 10, we lopen vervolgens richting het de oude stad waar met name het de kanaalzone Bikan. Nog voor dat we daar aankomen komt Ellen er achter dat haar camera niet meer werkt, de lens komt niet meer uit het toestel. Na even overleg in een winkel gaat Ellen op zoek naar een camera winkel die vlak bij het station zou zitten en wij gaan alvast wat rondkijken. We spreken af elkaar over een uur weer te ontmoeten.

Wij maken alvast wat foto’s en gaan dan wat koffie drinken (dure koffie trouwens, maar wel lekker). Een uur later ontmoeten we Ellen weer op de afgesproken lokatie en zij had ook Gerard nog ergens opgepikt. Gezamelijk doen we de tour van de oude stad en de tempel boven op de heuvel. Het is nog steeds warm en benauwd en rond een uur of 3 zijn we het wel zat en willen we wat drinken. Dit is echter geen land met overal terrasjes en de bars zijn allemaal nog gesloten. Uiteindelijk belanden we een kilometer verderop bij het station in een koffietent. Nadat we weer wat uitgerust zijn en het al tegen 5 uur is lopen we naar een bar die inmiddels wel open is en daar drinken we wat.

Op de heenweg hadden we al een teppanyaki restaurant gezien maar we schrokken wat van de prijzen. Bij navraag bleek een maaltijd daar inderdaad 5500 yen per persoon te kosten (zo’n 42 euro). Dat vonden we toch wat te gortig (meestal kost eten in een restaurant hier rond de 10 euro). We zoeken een ander restaurant en belanden bij een plek waar je kan barbecuen, in de tafels zit een soort gasbarbecue waar je het vlees op kan braden. We nemen allemaal een “onbeperkt eten” menu van ronde de 30 euro (achteraf was los bestellen waarschijnlijk goedkoper geweest) en zitten heerlijk te eten. Verschillende soorten vlees en het is allemaal perfect.

Na het eten lopen we terug naar het hotel en vind Linda een portemonnee gevuld met wat geld, pasjes en papieren. Nadat Linda er eerst nieuwsgierig doorheen zit te bladeren (alsof je wat zou kunnen herkennen hierin) wordt de portemonnee ingeleverd bij de receptie van het hotel, die zullen wel weten wat er verder mee gedaan moet worden. Het is inmiddels half 11 en ik duik mijn kamer in waar ik eerst nog even snel deze blog schrijf. Rond 11:15 duik ik, na een paar otravin shots tegen de inmiddels flink doorzettende verkoudheid, mijn bed in.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.