Naar Kunming – Western Hills en Bhoedistische tempel

We verlaten vandaag Xi’an en vertrekken naar Kunming dat een kleine 1200 kilometer meer naar het zuid-oosten ligt. Omdat we om 07:55u al vliegen en het een uur rijden is naar het vliegveld moeten we om 05:40u al vertrekken bij het hotel. Dat betekent dat om 04:40u de wekker al gaat! Gelukkig is er ook nog een grotere groep die vlak na ons vertrekt zodat het restaurant eerder open is voor het ontbijt, kunnen wij ook nog een ontbijtje mee pikken.

We vliegen met China Western (ook deel van Sky Team waar KLM ook deel van uitmaakt) en de vlucht duurt ongeveer 2 uur. Het personeel in dit vliegtuig is gelukkig ietsje vriendelijker dan in de China Southern vlucht waarmee ik naar China kwam. Rond een uur of 10 maken we op het vliegveld kennis met de lokale gids en vertrekken we direct naar de Western Hills waar we een wandeling gaan doen. Voordat we daar zijn is het al half 12 en er was besloten dat we deze wandeling van 2,5 tot 3 uur voor de lunch zouden doen. Ik vroeg me af of dat nou een goed idee is, je komt van 400m hoogte naar hier waar je om 2000m hoogte zit, gaat dan direct een berg op om te wandelen en dan ook nog op een lege maag.

De wandeling zelf blijkt echter heel erg mee te vallen. We worden met een pendel busje eerst een flink stuk de berg op gereden en daar stappen we in stoeltjes liften die ons verder omhoog brengen. Vanaf daar zijn het voornamelijk trappen naar beneden langs de bergwand en soms door een grot of laag overhangende rotsen. Ik moet dus wel uitkijken dat ik mijn hoofd niet stoot. Onderweg komen we door de Dragon Gate, die op mij persoonlijk niet veel indruk maakte. Het is maar een heel smal poortje maar het zou geluk brengen als je die poort aanraakt.

Na deze wandeling krijgen we een heerlijke late lunch die veel goedmaakte en rond een uur of 4 rijden we richting de Bamboetempel. Deze tempel heeft zijn naam gekregen omdat er volgens de overlevering iemand daar 2 geestelijken tegenkwam die met bamboestokken daar rondliepen. De volgende dag zouden die bamboestokken al een half bos hebben gevormd. De tempel is al 1200 jaar oud en er staan ook bomen die net zo oud zijn. De tempel is voornamelijk beroemd van de 500 verschillende beschilderde beelden van Arhats (Boedhistische monniken) die overigens maar 100 jaar oud zijn. Deze mochten echter niet gefotografeerd worden. De man die deze beelden gemaakt heeft zou 2 jaar lang gezichten bestudeerd hebben om al deze beelden te kunnen maken.

We rijden door naar het Golden Dragon hotel waar we rond een uur of 6 aankomen. We slaan het diner maar over en ga douchen en mijn blog bijwerken. Tussendoor volg ik op intenet nog even het voetbal in Nederland en zie ik dat Ajax kampioen geworden is. Om half 9 verzamelen we nog voor een drankje in de hotelbar. Dit moet je hier blijkbaar alleen niet te letterlijk nemen want het gros van de dranken op de kaart kon je niet bestellen. Er was namelijk geen vodka en geen rum in huis. Ik heb daarom maar gewoon een cola genomen, morgen maar eens in een winkel hier een flesje rum halen. Rond een uur of half 11 duik ik mijn bed in en op dat moment wordt er beneden voor het hotel nog hard gewerkt aan de aanleg van de metro. Ik hoop dat die herrie niet de hele nacht zo blijft.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag