Stone Forest en een show

De belangrijkste excursie van vandaag is een bezoek aan het Stone Forest. Dit is een rotsformatie die is ontstaan toen de bodem van de zee die hier ooit was omhoog gedrukt werd doordat 2 tectonische platen tegen elkaar drukte. Dit in combinatie met een vulkaanuitbarsting die lava over de oorspronkelijke bodemlaag heen spuwde zorgt ervoor dat deze vreemde steenformatie nog niet helemaal weggesleten is over de duizenden jaren.

We vertrekken rond half 9 en het is anderhalf uur rijden. De wegen zijn niet helemaal top hier dus dat wordt anderhalf uur hobbelen. We hebben de komende dagen nog langere ritten te gaan in dit kleine busje dus dat wordt afzien. Tijdens de rit valt het op dat hier echt overal druk gebouwd wordt. Het ene half afgebouwde gebouw na het andere zie je langs de weg en meestal wordt er inderdaad ook aan gewerkt. Soms staat er een gebouw dat lijkt bijna af te zijn maar je ziet nergens mensen. Zeker te druk met de andere bouwsels. Ook zie je af en toe in-the-middle-of-nowhere ineens een rijtje enorme flats staan. Doet vreemd aan in de verder nauwelijks bebouwde omgeving.

We komen aan in Stone Forest en het valt op dat je hier vreselijk veel bloemen ziet, met name een bepaalde paarse soort. Dit park staat op de beschemrde lijst van Unesco en er komen jaarlijks zo’n 8 miljoen bezoekers. Er wonen ook mensen in dit gebied genaamd Yi of Sani. Sommige lopen hier nu rond als gids in hun oorspronkelijke kleding. De gids verteld nog dat je niet de versieringen op de hoed van de single dames van deze stam mag aanraken want dan moet je met ze trouwen. Dat doen we dus maar niet. We worden met een elektrisch soort busje (zoals je ook wel in grote pretparken ziet) vervoerd naar de ingang van het park en vanaf hier gaan we 2,5 uur lopen.

Het is een schitterend gezicht van allemaal soort van stenen pilaren die naast elkaar staan. Soms in hele vreemde vormen en op een bepaalde plek hangt ook nog een rotsblok op een plek tussen 2 punten alsof hij elk moment kan vallen, wij moeten daar onderdoor. Maar als het zo als 25 jaar hangt zal die paar minuten dat wij er zijn ook wel goed gaan. Op sommige rotsen kan je heel duidelijk de fossielen van koraal zien. Blijkbaar kan je hier ook fossielen van vissen en schelpen tegenkomen maar die zien wij helaas niet. We klimmen een stukje omhoog naar een plek waar je hele mooie panorama foto’s kan maken. Hier rusten we ook even uit.

We lopen vervolgens weer naar beneden en dan een stuk over geasfalteerde weg langs het stenen bos. Daar komen we een plekje tegen waar we wat kunnen drinken, want dat ging er ook wel weer in. We gaan terug naar de bus en rijden het dorpje in om ergens wat te gaan eten. Dit restaurant wordt door de lokale Yi bevolking gerund en dat doen ze best goed want het eten is weer heerlijk. Voor de deur zie ik ineens een stier op de openbare weg lopen wat je er weer duidelijk aan herinnerd dat je toch nog wel in Azie zit. We rijden de 90km terug naar het hotel en daar wordt afgesproken dat we om kwart over 7 verzamelen voor de Dynamic Yunnan show.

We vertrekken met 4 reisgenoten naar de Dynamic Yunnan show, Ingrid en Xiao Ying gaan niet mee. We rijden met 2 taxi’s want het busje regelen was iets overdreven. De show wordt opgevoerd door lokale mensen uit alle minderheidsgroepen uit deze regio. Het is een hele imposante show, jammer genoeg mochten we daar niet fotograferen of filmen. Veel Chinezen trokken zich daar niets van aan, maar wij welopgevoede Europeanen wel. Na afloop hebben we nog een drankje genomen en dan snel naar bed zo rond 11 uur, morgen komt de wake-up call alweer om 06:00u.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag