Mago school en guesthouse

Het heeft de hele nacht door geregend dus mijn sokken zijn drijfnat. Ik heb ze maar even uitgewrongen en in een plastic zakje gedaan, hopelijk drogen ze op onze volgende locatie een beetje, dan zitten we namelijk in een guesthouse. Ik ben vannacht ook nog een keer naar het toilet gerend door de regen, maar later ging de immodium gelukkig werken.

De planning was oorspronkelijk om 7 uur te beginnen met het opruimen van de tenten, maar Dook was weer enthousiast en begon al veel vroeger. Volgens hem omdat het toen droog was, nou, echt droog was het niet, het regende alleen wat minder hard. Voor 7 uur waren alle tenten dus alweer ingepakt, en toen begon de zon te schijnen. Helaas ook maar even want de hele dag zou het weer bewolkt blijven. We vertrekken vandaag richting het zuid-oosten, maar een uurtje rijden hebben we eerst een stop van anderhalf uur om voorraad in te slaan voor de komende 4 kampeernachten. Dit is de laatste grote stad die we tegenkomen en waar dat nog kan. Vervolgens rijden we nog een uur of 4 door waarbij we alleen een plasstop hebben van een minuut of 10.

Rond half 2 komen we aan bij in Mago waar we verblijven in het Mago Guesthouse dat behoort tot een complex met een “polytechnische school”. Arme jongeren, die zelf geen school kunnen betalen, kunnen hier geselecteerd worden om een opleiding te krijgen voor auto-techniek, houtbewerking, metselen, computervaardigheden, naaien of horeca. Het guesthouse is gebouwd om extra inkomsten te genereren. Dit project is opgezet door Nederlanders en wordt ook voornamelijk door Nederlanders gesponsord. De kamers zien er best goed uit en wij zijn allang blij met een lekkere warme douche (want dat zat er vanmorgen door de rijen schoolkinderen bij de douches op de campsite weer niet in). We krijgen nog een rondleiding langs de diverse lokalen waar bijvoorbeeld allemaal oude computers staan (ik kijk nog of er ook ex ING apparatuur tussen staat maar kan dat zo snel niet vinden), of een ruimte met een hele oude Jeep en blijkbaar afgeschreven apparatuur van de Kwikfit.

We zijn daarna ook nog even door het nabij gelegen dorpje gelopen waarbij wij meer de bezienswaardigheid waren. Er begonnen steeds meer mensen (voornamelijk kinderen) mee te lopen en uiteindelijk zijn we maar omgedraaid want het werd een beetje benauwd. En met de langsrazende auto’s en al die kleine kinderen die overliepen was het ook wel een beter besluit om terug te keren naar de guesthouse. We eten daar een heerlijke maaltijd en in de avond kunnen we ook nog gezellig een (koud!) drankje drinken. Toch liggen we alweer vroeg op bed, we zijn er aan gewend denk ik.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag