Vertrek naar India

Ik had de wekker vandaag op 5:30 gezet zodat ik nog even tijd had om de laatste spullen op te ruimen en rond 7 uur vertrok ik richting Schiphol. Op het station had ik nog 10 minuten vertraging, maar dat was ruim binnen de marge.

Op het vliegveld kreeg ik mijn paspoort terug van Fox met visum en maakt ik kennis met een deel van het reisgezelschap. Blijkbaar waren er 2 afvallers in de groep, een vanwege persoonlijke redenen en een die er blijkbaar nu pas achter kwam dat India een derde-wereld land is en niet meer durfde. Rond 10 uur vertrokken we met de rest van de groep richting Wenen… de vakantie is begonnen!

In Wenen kwamen we rond 12 uur aan en volgens de borden gingen om 12:20 de gates al open voor vertrek naar Delhi. We vertrokken vanuit Wenen om 13:20, en liepen iets voor op schema. Uiteindelijk zouden we om 23:45 lokale tijd (20:15 in Nederland) aankomen. Het vliegtuig van Wenen naar Delhi was belabberd. Van Amsterdam naar Wenen was de beenruimte nog prima, maar in het stuk tussen Wenen en Delhi kon ik echt niet normaal op de stoel zitten. Dus met een been in het gangpad en de andere half schuin opgevouwen onder de stoel heb ik de uren doorbracht… ook veel gestaan nog. In dit vliegtuig waren ook al geen persoonlijke beeldschermen, wat je op een intercontinentale vlucht normaal toch wel verwacht.

Op het vliegveld waren nog de nodige plichtplegingen zoals de paspoortcontrole en het ophalen van de koffers. De meesten zijn daar ook direct gaan pinnen. Vanaf het vliegveld naar het Royal Plaza Hotel kostte ook nog een minuut of 45 en in het hotel duurde het ook nog even voordat al onze paspoorten gekopieerd waren en we onze sleutels kregen. Tegen 3 uur kon ik eindelijk mijn bed in voor een korte nacht, morgen gaat om 07:30 de wake-up call.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag