Next stop: India/Nepal

Vaak ben ik vrij vroeg met het boeken van een vakantie, deze keer heb ik echter lang getwijfeld tussen een aantal reizen. Maar de knoop is doorgehakt en dus ga ik van 16 oktober tot en met 5 november naar India & Nepal, wederom met Fox vakanties.

Het eerste deel van de reis gaat door het noorden van India waarbij steden bezocht worden als Delhi en Mandawa, Jaipur (ook wel de “roze stad” genaamd vanwege de gebouwen in roze zandsteen) waar we onder andere het paleis van de Winden bezoeken, Amber waar we het prachtige fort gaan bekijken, Agra met uiteraard een van de hoogtepunten van de reis, de Taj Mahal, Khajuraho waar tempels ooit overwoekerd waren door de jungle en Varanasi, de heilige stad aan de Ganges.

Het tweede deel van de reis gaat door Nepal langs Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha, het Chitwan National Park, Pokhara aan het kristalheldere Phewameer met fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna, de koningsstad Kathmandu met vele paleizen en prachtige huizen, het bedevaartsoord Pashupathinath en Bhaktapur, de Stad van de Gouden tempels.