Reisdag van Delhi naar Mandawa

Vandaag was de eerste lange reisdag, waarvan er nog vele zullen volgen. Om 06:30 ging de wekker en om 8 uur vertrokken we richting Mandawa, de stad met de fraai gekleurde koopmanshuizen, Haveli’s genaamd. De rit van Delhi naar Mandawa duurt ongeveer 7 uur over hobbelige wegen.

Het eerste deel van de rit ging nog wel, tot vlak voor de lunch waren de wegen helemaal nog niet zo slecht en konden we vaak nog wel wat snelheid maken. Regelmatig moest de chauffeur echter toch wel behoorlijk afremmen voor kuilen in de weg en ook kwamen we her en der nog wel wat drempels tegen. Na de lunch werd het een stuk erger er kwamen we over lange stukken waarbij het wegdek meer iets weg had van zandstroken bestraat met grind.

Zo rond 15:10 kwamen wat dan toch eindelijk uit bij ons hotel Castle Mandawa. Zoals de naam al doet vermoeden is het een voormalig paleis dat tot hotel is omgebouwd. Hoewel het er (zeker van buiten) her en der wat armoedig uitziet straalt het wel enorm veel sfeer uit. Alle kamers zijn blijkbaar ook verschillend, ik heb zelf een kamer van ongeveer 8 x 3.5 meter met een hemelbed, een bankstel met salontafel en daarnaast nog een aparte inloopkast van ongeveer 2 x 2 meter en een badkamer. Gelukkig zijn er ook moderne gemakken en dan met name airco, maar helaas geen Wifi internet.

Na een rondje foto’s maken en nog even douchen zijn we aangeschoven voor het dinner, een buffet deze keer. De smaak was prima, alleen jammer dat veel gerechten niet echt goed warm meer waren. Na het even hebben we met een deel van de groep nog een drankje genomen op een binnenplaats en rond een uur of 11 lag ik in mijn bed. Morgen vertrekken is de wake-up call weer om 06:30.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag