Home » Weekendje Weg » Luxemburg-Stad
Jun
03

Vandaag brengen we een bezoek aan Luxemburg-Stad. Woensdag waren we hier al even geweest om Adrie op te halen maar toen hebben we niet veel kunnen zien. We gaan nu met fototoestel in de aanslag eens “de toerist” uithangen hier.

We vertrokken (gelukkig) met twee auto’s omdat 5 man in 1 auto proppen een beetje vol werd. Tijdens de rit begonnen er vreemde geluiden uit het dashboard van Franks auto te komen. Na wat telefonisch heen-en-weer gepingpong tussen de lease maatschappij en de internationale servicelijn mocht hij zijn auto bij een dealer brengen. Terwijl Frank zijn auto wegbracht ging ik met Ferry, Adrie en Raymond een bezoek brengen aan de Bock kazematten. Dit soort van natuurlijk fort bestaat uit in rots uitgehakte gangen en kamers op 3 lagen met uitkijkgaten waar vroegen kanonnen stonden opgesteld. Van binnenuit heb je onder andere uitzicht over de oude stad in de vallei.

Tegen het einde van ons bezoek belde Frank die inmiddels met de bus naar het oude centrum was gereden en daar op een terrasje zat. Wij zijn ook doorgelopen en hebben een terrasje opgezocht met prachtig uitzicht over de vallei, waar we wat gingen drinken en eten voor de liefhebbers. Frank kwam even later ook naar dit terras. Helaas waren ze hier erg langzaam en de bestelde broodjes kwamen (na dik een half uur nadat we besteld hadden) zelfs nog eerder dan de drankjes. Iets drinken op het terras bij het historisch museum in Luxemburg-Stad is wat ons betreft dus geen aanrader.

We zijn nog wat gaan rondwandelen in de stad en hebben nog de hop-on hop-off bus gepakt. Tussendoor bij het winkelcentrum uitgestapt en toen we later weer verder wilde waren we Raymond nog even kwijt. Die stapte namelijk in de verkeerde bus, de toeristenbus naar Trier. Gelukkig volgde deze bus voor een groot deel dezelfde route en kon hij bij het station weer instappen in onze bus. Frank stapte hier uit om de bus naar de garage te pakken. Wij reden door naar de parkeergarage om Raymonds auto op te halen en zijn boodschappen gaan doen. Omdat we een paar keer verkeerd reden was Frank nog een stuk eerder terug bij het huisje dan wij.

Vandaag dus wel de barbecue aangestoken en hebben de badmington spullen eens opgezet. Na het eten hebben we nog een partijtje gespeeld voordat het te donker werd. Vervolgens zijn we nog eens een potje gaan pokeren, wat weer uitliep tot na 2 uur.

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.