Wandeling Echternach

Het is een prachtige zonnige dag en nu Adrie er ook weer bij was kon het eindelijk goed beginnen . De eerste excursie moest er maar eens van komen, we hadden vooraf op internet al veel informatie verzameld over mogelijk plekken waar we heen zouden kunnen gaan. Voor vandaag werd een mooie en fikse wandeling uitgekozen.

De wandeling die we gaan doen is bij het plaatsje Echternach in het Mullerthal, in het gebied dat ook wel “Klein Zwitserland” wordt genoemd. Onderweg naar Echternach kwamen we al gelijk de eerste verrassing tegen, in plaats van een route over een brug, werden de door de Garmin routeplanner deze keer naar een kleine veerpont gestuurd. Een bootje waar krap 4 auto’s op kunnen staan, toch ook weer een belevenis.

We gaan de Mullerthal Tour 1 lopen van 11,7 km over geaccidenteerd terrein. Op de website wordt aangegeven dat de tocht ongeveer 4 uur duurt en “moeilijk” is. Wij hadden direct al moeite het juiste pad te vinden en waren verkeerd gelopen langs de rivier. Gelukkig kwamen we daar al snel achter en konden ook vrij snel het juiste pad vinden. Dit ging ook inderdaag direct flink omhoog. Naar een tijdje lopen kwamen we er ook achter dat we eigenlijk tegen de route in liepen. Achteraf was dit eigenlijk een prima keuze omdat we het wat saaie deel nu eerst kregen. Volgens de route zou er halverwege een plaatsje zijn en we hoopten dat we daar wat zouden kunnen eten en drinken. Dat viel erg tegen, er was daar niets. En dan is 4 uur lopen zonder eten en drinken toch erg zwaar, onze voorbereiding was ook niet bijster slim geweest.

Gelukkig ging met name het tweede deel van de tocht door een prachtige kloof met mooie rotspartijen en kleine klimmetjes, bruggetjes over water en veel groen. Aan het einde werd het wel weer een stuk zwaarder toen we weer flink omhoog moesten. Mijn voeten begonnen inmiddels ook behoorlijk pijn te doen en ik was blij toen het einde in zicht kwam. De laatste afdaling was heel lang en stijl en ik was achteraf blij dat we niet hierlangs waren begonnen. In Echternach zijn we wat gaan eten, de bedoeling was een klein hapje om later bij het huisje te gaan barbecuen, echter was hier een aanbieding en kregen we een berg vlees voor heel weinig geld.

Terug bij het huisje zijn Raymond, Adrie en ik nog wat gaan jeu-de-boulen. De barbecue hebben we maar even overgeslagen en we hebben alleen een hamburgertje gebakken. ‘s-Avonds bleek wel dat deze dag er flink ingehakt had en tussen om 11 uur dook de eerste al z’n bed in. Ik volgde vlak daarna en lag om kwart over 11 al te slapen. De rest heeft het ook niet laat gemaakt.

 

Foto’s van deze dag