Ziek op de reisdag

Om 3 uur ‘s-nachts werd ik wakker met hevige buikkrampen, dat voorspelde niet veel goeds. Ik probeerde uit mijn bed te stappen maar het leek wel of er lood aan mijn voeten zat, ik was zo slap als een vaatdoek. Eenmaal op het toilet gingen ook de sluisen direct open. Na zo’n 2 uur grotendeels op de pot te hebben doorgebracht moest ik me ook nog een keer omdraaien en kwam het langs de andere kant ook met golven naar buiten.

Dat ik dit weer heb op de langste reisdag, want vandaag staat een rit van ruim 10 uur op het programma van Nazca naar Arequipa. Een paar tabletjes Immodium had gelukkig vrijwel direct effect op de diarree die even acuut weer stopte als hij begonnen was. Het ontbijt heb ik maar overgeslagen, zo snel mogelijk de bus in en een plaatsje uitzoeken waar ik wat kan slapen. Van de rit heb ik ook niet veel meegekregen, ik voelde me echt belabberd en heb bijna de hele reis liggen slapen.

Jammer want dit was een mooie rit, eerst over een slingerweg langs de kust en vervolgens in de middag klommen we naar ongeveer 2500 meter hoogte. Hier en daar heb ik nog wel een keer een paar foto’s gemaakt, maar veel was het niet.  Door de slingerweg was ik niet de enige die ziek was, ook Marlies begon zich na enige tijd flink belabberd te voelen.

We verblijven hier in hotel La Casa de mi Abuela. Op zich een heel leuk kleinschalig soort hostel met veel verschillende kamers. Ik heb deze keer helaas weer een vrij kleine kamer, maar er zijn anderen met een badkamer die groter is dan mijn hele kamer, of met een zithoek, of zelfs een halve keuken. Maar ach, het is toch alleen maar om te slapen. Gelukkig hebben ze hier wel behoorlijke WIFI!

Het diner heb ik maar overgeslagen, net als Marlies, en ik ben mijn kamer ingedoken waar hotel personeel vervolgens wat thee is komen brengen. Ik was eigenlijk van plan direct mijn bed in te duiken maar zit nu toch maar wat te schrijven. Gelukkig voel ik me ook alweer wat beter (paracetamol helpt!) en het gloeien van mijn hoofd is gelukkig ook gestopt. Straks maar snel gaan slapen en hopen dat het morgen beter is.

 

Foto’s van deze dag