Home » Uncategorized » Glasvezel snelheid
Jun
19

Na wat troubleshooten en testen ben ik er inmiddels achtergekomen dat de trage verbinding via mijn nieuwe glasvezel aansluiting wordt veroorzaakt door iets in mijn eigen netwerk, waarschijnlijk de PowerLine verbinding tussen de meterkast en mijn werkkamer.

Deze PowerLine verbinding (ethernet over stroom bekabeling) kan theoretisch 100Mbit aan en werkte prima toen ik nog ADSL had. Ik kwam toen probleemloos aan de 15 Mbit die het modem mij kon leveren. Maar sinds de glasvezel connectie is aangelegd kom ik niet hoger dan 3 Mbit met downloaden. Inmiddels ben ik er dus achter gekomen dat als ik een pc rechtstreeks aan de Experiabox hang, ik wel zo’n 26-27 Mbit haal. Er zit dus ergens een probleem dat de snelheid onderuit haalt.

Dus ga ik het binnenkort maar eens proberen met een kabel tussen de meterkast en mijn werkkamer om te testen of het dan allemaal wel op volle snelheid werkt. Daar baal ik dan wel van, want een dergelijke kabel kan ik nergens netjes wegwerken. Er zitten helaas geen loze leidingen in mijn werkkamer die ik kan gebruiken, of leidingen waar ik de kabel bij kan prikken. Dat wordt dus weer een hele uitdaging… Het kan dus nog even duren voordat de website op volle oorlogssterkte functioneert.

Comments are closed.