Vanaf 17 september naar Peru

Vandaag is eindelijk de bevestiging binnengekomen van de volgende vakantie die ik (twee weken geleden al) geboekt heb. Van 17 september tot en met 6 oktober ga ik de 20-daagse rondreis Peru & de Inca’s doen, wederom met Fox vakanties.

Deze reis leidt onder andere langs het gebied bij Nazca waar enorme grote tekeningen in het landschap zijn aanbracht waarvan sommige al 2000 jaar oud zijn. Deze tekeningen zijn eigenlijk alleen vanuit de lucht te herkennen. Verder loopt de route langs prachtige woestijngebieden, berglandschappen en bezoeken we diverse Inca ruines. Langzaam gaat de reis verder omhoog en wordt ook het hoogst bevaarbare meer ter wereld; het Titicacameer aangedaan.

Een van de absolute hoogtepunten van deze reis is de trekking door de Heilige Inca Vallei en daarna het bezoek aan de beroemde Inca ruines van Machu Picchu, een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Uiteindelijk eindigt de normale reis met een paar dagen in Cusco, maar ik heb de uitbreiding erbij geboekt. Dus in plaats van Cusco vliegen we de Andes over en verblijven we 4 dagen in het Amazone gebied van Peru, midden in de nagenoeg ongerepte jungle.