Home » Uncategorized » Van XS4All (ADSL) naar Tweak (glasvezel)
May
21

Vlak na mijn vakantie had ik al de knoop doorgehakt en een internet aansluiting bij Tweak besteld. Niet dat ik ontevreden was over XS4All… verre van dat, kwalitatief is XS4All wat mij betreft nog steeds de beste. Maar helaas leveren zij geen glasvezel aansluitingen in Almere.

Op 16 juni komt de monteur langs om de boel aan te sluiten. Vanaf dat moment zal heb ik dus een connectie van 30Mbps down *en* up! Met name dat laatste is belangrijk, want hopelijk zal mijn website dan heel wat beter bruikbaar zijn, voornamelijk voor de mensen die foto’s willen bekijken.

En het mooie is dat dit abonnement me nog minder kost dan mijn huidige abonnement bij XS4All (ik bespaar 8 euro per maand) PLUS het feit dat dit abonnement inclusief televisie is. Daarbij krijg ik ook nog eens een set-top box met harddisk… Dus naast mijn XS4All abonnement kan ik ook mijn UPC abonnement op gaan zeggen. Moet ik toegeven dat ik eerst even de kat uit de boom wil kijken en wil zien hoe de kwaliteit van die televisie is. Ik zal namelijk geen analoog signaal meer hebben, dus als ik in mijn slaapkamer ook TV wil kijken kost me dat weer 5 euro extra per maand voor een extra set-top box.

Daarnaast verlies ik ook wel weer wat functionaliteit zoals gratis gebruik van KPN hotspots, de heel handige VOIP telefonie van XS4All die je overal via een webpagina kan gebruiken en natuurlijk de vertrouwde kwaliteit van XS4All (in de afgelopen 10 jaar tijd alles bij elkaar hooguit 24 uur niet online geweest schat ik zo in). Bij Tweak moet men eerst nog maar eens bewijzen dat ze ook zo stabiel zijn. Er komen ook wel weer wat dingen voor terug zoals de uitstekende Tweak Usenet service met lange retentie maar de belangrijkste reden blijft natuurlijk de 30Mbps upload speed.

Comments are closed.