Hangbruggen en Hot Springs

De paar drankjes van gisteren hadden niet veel geholpen om langer door te slapen, om 5 uur was ik alweer wakker. Mooi tijd om mijn koffer eens helemaal opnieuw in te ruimen.

In de ochtend hebben we een bezoek gebracht aan een natuurpark met een flink aantal hangbruggen. Sommige van deze hangbruggen zijn wel 30 meter hoog en bieden een spectaculair uitzicht. Tussen de hangbruggen in zijn lange paden en soms moesten er flink hoogteverschillen overwonnen worden. Al met al een lekkere wandeling.

Tijdens de wandeling hebben we ook nog wat dieren gespot, zoals een rood kikkertje, een slang van slechts centimeters lang en een colonne mieren die bladeren aan het vervoeren waren. Bij de parkeerplaats zaten een aantal Ara’s die blijkbaar graag op de foto wilden want ze gingen er speciaal voor zitten. Dat pikken we dan ook nog wel even mee.

Verder was er nog een mooi uitzicht op de vulkaan vanaf het terras. Alleen de top was nu nog maar in wolken gehuld. Hieronder nog een filmpje van de mieren in colonne.

video
play-sharp-fill

In de middag gingen 14 van de 20 naar de Baldi Hot Springs om daar een paar uur in warm water te gaan liggen. Ik had hier niet veel zin in dus ik ben in het hotel gebleven en heb onder andere aan mijn blog gewerkt. Bij de aan aantal dagen is nu bijvoorbeeld ook de route te zien die we gevolgd hebben. Je kan hier dan ook op inzoomen.

Om kwart voor 8 werden we met een taxi opgehaald om on weer bij de groep te voegen. Gezamenlijk gingen we op pad om een goede plek te vinden waar we dan hopelijk nog een glimp op konden vangen van de lavastroom die van de berg af komt zetten. Een paar stops was nog niets te zien maar bij het uiteindelijke uitzichtpunt was er toch succes. In flarden met tussenpozen van minuten was de rode gloed op de vulkaan te zien. Helaas was er in het donker geen foto van te maken.

Na terugkomst was het ook nog best gezellig eerst in de hotelbar en daarna in ‘Cafe Johan’ waar we het tot een uur of 2 hebben uitgehouden.

 

Foto’s van deze dag