Boottocht over de Sarapiqui

Helaas was het weer tijd om het mooie Ara Ambigua Lodge te verlaten. Vlak voordat we de bus in stapten was er bij mij lichte paniek omdat ik merkte dat ik mijn portemonnee niet bij me had.

Alles werd doorzocht, ook in de kamer werd nog gekeken, maar niet te vinden. Dan moest hij dus wel in mijn koffer zitten (die al met alle andere bagage op het dak van de bus was ingepakt). Later realiseerde ik me dat dat inderdaad erg voor de hand lag omdat ik de avond ervoor een andere broek aanhad. Die zal ik met portemonnee en al in de koffer gegooid hebben.

Voordat we ons op weg begaven naar het volgende hotel deden we eerst nog een boottocht over de Sarapiqui. De gids was sterk in het spotten van allerlei dieren, geholpen door Marieke die met verrekijker ook goed scoorde. We hebben onder andere flink wat brul-apen gezien, een aantal verschillende vogels, hagedissen, een schildpad en een flinke krokodil.

Na de boottocht kregen we een traditionele Costa Ricaanse lunch, voornamelijk bestaand uit bonen, rijst en pasta en uiteraard nog het nodige fruit. Daarna vertrokken we richting La Fortuna aan de voet van de Arenal vulkaan. Onderweg hadden we nog een tussenstop bij een restaurantje met vlak daarnaast een grote kolonie leguanen. Ooit was de eigenaar hier begonnen met 3 beesten als trekpleister voor touristen, inmiddels was dit uitgegroeid tot een paar honderd dieren.

Rond 4 uur kwamen we aan in hotel Lomas del Vulcan en dat was zeker geen tegenvaller. Iedereen kreeg een eigen losstaand huisje dat er schitterend uitzag. Mooie bouwmaterialen, erg ruim opgezet en zo te zie vrij nieuw. Er was airco, een koelkast, kluis, etc. Alleen de TV miste ik, de beugel hing er wel. Maar ach, wie heeft hier een TV nodig… Natuurlijk gelijk in de koffer gekeken, en mijn portemonnee zat inderdaad in de broekzak van mijn spijkerbroek.

Helaas was de Arenal vulkaan in wolken gehuld, dus weinig kans om de lavastroom te kunnen zien in de avond. Daarom zijn we pas om half 7 vertrokken voor het diner. Na terugkomst werd er nog wat gedronken, maar om 10 uur ging de bar dicht. Met z’n achten zijn we toen in de serre van Johan maar het eerder ingekochte bier gaan opmaken…

 

Foto’s van deze dag