Tirimbina en Raften

Vandaag stond in de ochtend een natuur wandeling door het Tirimbina Rainforest gepland.

We werden door de jungle geleid door een bioloog die vertelde dat de toegangsprijs grotendeels wordt besteed aan het park zelf en aan het bewust maken van de Costa-Ricaanse jeugd in wat voor prachtig land ze eigenlijk leven. We hebben met name veel kleine rode kikkertjes gezien die weliswaar giftig zijn, maar blijkbaar toch niet zo giftig dat ze niet opgepakt konden worden. Verder zagen we nog een brulaap, wat salamanders en veel planten en bomensoorten waar het een en ander over verteld werd. Onder andere een blad dat van kleur veranderd zoals op dit filmpje te zien.

video
play-sharp-fill

De tocht leidde ons over grote lange hangbruggen, onder andere een hele lange die over de rivier de Sarapiqui gaat. Maar er waren ook kleine gammele hangbruggetjes waar we maar met 5 per keer overheen mochten. Helemaal stabiel leek het niet, maar we gokten er maar op dat het wel goed zou zitten. We zijn per slot van rekening niet de eerste toeristen die hier overheen drentelen.

Na de lunch begon de tweede grote uitdaging van deze reis; het raften op de Sarapiqui! Met 16 mensen uit onze groep vulden we 3 rubberboten voor de tocht van klasse 2-3. Ik zat in de boot met Arno, Martin, Cindy, Frank en Dewi. Na een korte instructie gingen we de rivier op.

Onze guide was een jonge gast die erg enthousiast bezig was. Hij liet ons onder andere pirouetjes draaien, af en toe watergevechten houden met de andere boten, maar het ging toch om de stroomversnellingen. Ik had lang getwijfeld of ik dit nou wel moest gaan doen, maar absoluut geen spijt, het was schitterend.

In een ‘rapid’ waren we Cindy heel even kwijt, maar ze werd snel weer de boot ingetrokken. Ik had xelf ook een paar ‘close calls’ maar heb mezelf toch in de boot gehouden. Later in de reis is er nog een mogelijkheid, misschien ga ik die ook doen (eerst morgen maar eens kijken hoe het zit met de spierpijn).

‘s-Avonds bleven nu een aantal mensen al iets langer zitten en na veel aandringen deed het personeel een poging iets minder saaie muziek uit de speakers te toveren, waarbij door de liefhebbers ook nog wat werd gedanst.

 

Foto’s van deze dag