Reisdag naar Rincón de la Vieja

Vandaag was een reisdag naar het Rincón de la Vieja gebied. Dat kwam voor sommigen ook wel goed uit, lekker in de bus een beetje bijkomen van de avond ervoor.

Op Internet lazen we voor vertrek nog dat op IJsland een vulkaan was uitgebarsten en het luchtverkeer in grote delen van Europa werd stilgelegd vanwege de aswolk. Raar idee dat rond dezelfde tijd dat wij hier richting een vulkaan aan het schreeuwen waren dat er lava moest komen, het gebeurde in IJsland.

Onze route leidde onder andere over de Trans-Americana, de weg die van Alaska naar het puntje van Argentinie leidt. Dit is voor mij na Guatemala en Argentinie dus al het derde land waar ik een stukje van deze weg meepak. Onderweg stopten we nog bij een mooi uitzichtpunt voor koffie of andere verfrissingen.

Rond half 4 arriveerden we bij de Buena Vista Lodge, een voormalige grote boerderij die is omgebouwd tot een soort van toeristendorp met vele blokken van kamers, meerdere restaurants en bars, en omgeven door natuur aan de voet van een vulkaan. Met name de modderbaden en de paarden zijn hier de trekpleisters. We zitten wel ‘in the middle of nowhere’ want het dichtsbijzijnde plaatsje ligt hier ruim een uur rijden vandaan.

Ik baal er wel wat van dat er hier weer geen airco is. Het is benauwd warm, 28 graden en de kamers ruiken ook nog eens vreselijk muf. Ik ben benieuwd hoe dat met slapen gaat…

Nog voor het diner zijn we even naar de Sunset bar gelopen om daar foto’s te maken van de zonsondergang. Het was niet echt een spectaculaire, er zat wat dunne laaghangende bewolking voor zodat het niet echt mooi rood werd. Maar toch weer flink wat foto’s genomen natuurlijk.

Na het diner is de helft van de groep naar de naastgelegen slangenfarm gegaan. De andere helft (waaronder ikzelf) mag morgen. De rest is nog even naar de Sunset bar gegaan, maar ik ben om 10 uur afgehaakt. Morgen staat een lange wandeling op het programma.

 

Foto’s van deze dag