Luang Prabang – Kuang Si watervallen

De excursie naar de ochtendmarkt in Luang Prabang laat ik lekker aan mij voorbij gaan want die vertrekt al om 7 uur. In plaats daarvan blijf ik nog even lekker een uurtje langer in mijn bed liggen en sluit aan als de groep terug komt om te ontbijten.

Na het ontbijt gaan ik met een deel van ons reisgezelschap mee naar de Kuang Si watervallen. We zijn met 12, de rest slaat deze excursie over en gaat vandaag al in de stad rondlopen. Het is ongeveer 3 kwartier rijden tot aan de watervallen en bij aankomst komen we eerst langs een opvangcentrum voor zwarte beren. Deze beren komen vanuit het circus of zijn eerder als straatattractie ingezet. Hier proberen ze deze dieren weer een goed thuis te geven.

Een stukje verder zien we al de eerste watervalletjes. In eerste instantie dacht ik ‘het stelt niet veel voor’, maar naarmate je verder loopt zie je dat er steeds meer van deze watervalletjes zijn over een lengte van een kleine kilometer, met aan het einde (of beter: het begin) wel en flinke en erg mooie waterval. Al met al een erg mooie omgeving. Ik loop weer een stuk terug naar de plek waar mensen mogen zwemmen in een van de vele azuurblauwe poelen. Een aantal van mijn groep gaat hier zwemmen, ik hou de wacht bij de spullen.

Rond 1 uur is iedereen weer uit het water en besluiten we terug te gaan. We stoppen even bij het hotel zodat mensen kunnen omkleden en spullen op de kamer kunnen achterlaten voordat we in de stad gaan eten. Daarna ga ik met een groepje op stap en bezoeken we eerst het paleis. Daar blijkt dat ze om 4 uur sluiten (dat was het inmiddels bijna). We maken nog wat foto’s van de tempel op dit terrein en lopen nog een rondje. Vervolgens gaan we eerst wat drinken voordat we de Phu Si Mountain opklimmen want daar zou de zonsondergang mooi zichtbaar zijn. 150 meter en 355 treden hoger (in ruim 30+) zien we dat we niet de enige waren met dit idee. Op het kleine stukje plateau staat al een man of 200. En die zonsondergang viel ook best tegen.

We dalen weer af en lopen een rondje over de nachtmarkt die best leuk is. Daarna gaan Yvonne, Vivian en Carola een voetmassage laten doen. Ik loop met Jacqueline naar de plek waar we zouden verzamelen voor het diner met anderen uit onze groep. Daar waren we te laat maar gelukkig kwam Ruben net toch nog een keer checken of er nog mensen waren. Dus samen met de groep gaan we eten en we regelen daarna een tuktuk terug naar het hotel. De meeste mensen gaan gelijk hun kamer in, want die hebben morgen een excursie om 05:30u. Die sla ik over dus ga ik nog wat drinken, eerst met Rik en Karin, maar die moeten morgen ook vroeg op, daarna met Hestia, Berry en Anke. Rond half 12, als de bar al een uur dicht is, verdwijnen wij ook onze kamers in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag