Slowboat naar Luang Prabang

Vandaag doen we de tweede etappe met de boot. Na weer een prima ontbijtje stappen we namelijk om 8 uur weer in en gaan we richting Luang Prabang. Op papier nog iets langer varen dan gisteren.

De ochtend begint mistig en dus voelt het behoorlijk fris aan. De een na de ander zie je dan ook een vest of iets dergelijks aantrekken. Gelukkig zijn die op de boot ook makkelijk even uit de koffers te vissen. Ik had zelf vanmorgen al mijn vest klaargelegd toen ik het weer zag. We hebben vandaag geen bezoeken aan dorpjes dus varen we continu door. Heerlijk relaxed en ik heb ook wat tijd om een stukje in mijn boek te lezen. Tegen half een staat de lunch klaar, met onder andere lekkere ‘springroles’ (Vietnamese loempia’s).

Kwart over twee komen we aan bij de Pac Ou grotten, ons enige uitstapje vandaag. Er zijn hier twee grotten, een korte en een van 54 meter diep. Beide grotten staan vol met Bhoedda beeldjes die hier vooral met oud-en-nieuw neergezet worden. Met name voor de tweede grot heb je wel een zaklamp nodig want daar is het echt aardedonker en het is een lekkere steile trap op om er te komen. Hebben we toch nog wat beweging vandaag. We blijven hier een klein uurtje en dan gaan we de boot weer in voor het laatste stukje wat nog anderhalf uur zou zijn.

We zien onderweg weer wat van die snelle smalle en platte boten met enorme motor, ook bijzonder om te zien dat de bestuurders van deze boten vaak een helm op hebben. Ruim een half uur eerder dan gepland leggen we weer aan, maar dat komt omdat de busjes die ons naar het Angthong hotel brengen hier makkelijker kunnen komen. Overigens weer een ander hotel dan in onze beschrijving, maar niets te klagen wat het is een prima hotel. Om 6 uur verzamelen we weer en rijden we (de meeste tenminste, 4 mensen trekken hun eigen plan) met twee s?rngt?aou (soort lokale taxi’s) naar het centrum om te eten. De meeste van ons eten in een restaurant waar eten en bediening worden verzorgd door een school. Rond 9 uur rijden we terug en hij de Pool bar nemen we nog een paar drankjes totdat de bar rond 10 uur dicht gaat.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag