Pantanal

Heerlijk geslapen vannacht, ondanks dat de airco de kamer niet echt heel koud krijgt. Eerste keer deze reis dat ik aan een stuk doorgeslapen heb tot een uur of 5 / half 6 (tot nu toe steeds een paar keer ‘s-nachts wakker geworden en weer in slaap gevallen, restanten van de jetlag).

Het ontbijt is prima geregeld hier, en om half 8 stonden we klaar voor het ochtendprogramma hier in Pantanal. We worden in 2 groepen ingedeeld, de ene groep gaat eerst paardrijden en de andere groep gaat piranha vissen. Ik zit in die tweede groep en het paardrijden ga ik sowieso helemaal overslaan. In mijn groep is het eerst Jaro die een vis vangt (maar geen piranha), even later vangt onze reisleidster Kolja er wel een. Ik zelf zie wel mijn dobber 2 keer verdwijnen maar het lukt me niet om iets aan de haak te slaan. Later in de andere groep wordt er helemaal niets gevangen. Bij de paardrijders bleek er nog een incident waarbij Werner door zijn paard op de grond gegooid werd maar gelukkig geen ‘schade’.

Na de lunch hebben we een paar uurtjes om te relaxen, om half 4 is er koffie met cakejes en andere lekkere hapjes, en om half 5 zouden we beginnen aan de avond safari met de terreinwagen. Met de nadruk op ‘zouden’ want als we klaar staan krijgen we het bericht dat die wagen weer ergens vast zit. We stellen het een uurtje uit maar ook om half 6 is er nog geen wagen en wordt de excursie dus geschrapt. In plaats daarvan wordt er nog een wandeling georganiseerd maar die sla ik over. Ik vond het gisteren ook al niet fijn om hier in het donker te lopen, dat ben ik alleen maar naar mijn schoenen aan het kijken.

Als de rest van de groep gaat lopen zie we nog wel een capibara met jongen die ik ook nog op de foto zet. En ik maak ook een paar mooie foto’s van de blauwe ara’s die hier rondhangen en die ik nu rustig kan fotograferen nu de rest van de groep weg is. En met de groep weg van de WiFi kan ik nu eindelijk ook mijn foto’s uploaden, tot nu toe ging dat met veel haperingen en herstarts. Ik ga ook nog even douchen voordat ze weer terug zijn en daarna is het alweer tijd voor het diner.

Bij het diner krijgen we ook een cocktail aangeboden om de ellende met de misgelopen excursie te verzachten. En Kolja verteld dat we morgen, in plaats van de korte boottocht nu een veel langere boottocht zullen gaan doen waarbij we hopelijk nog meer vogels en andere dieren kunnen spotten. We zijn dan wat later in de volgende stad, maar dat is toch alleen maar een tussenstop voordat we daar een dag later weer een binnenlandse vlucht hebben. Rond een uur of 10 ben ik weer op mijn kamer en ga ik mijn koffer een beetje opnieuw inpakken want het is een rommeltje en daardoor gaat hij niet zo makkelijk meer dicht.

Foto’s van deze dag