Buenos Aires

Goed geslapen vannacht, dat weet je maar nooit na zo’n lange reisdag. Wel een paar keer wakker geworden vannacht maar snel weer in slaap gevallen daarna. Uiteindelijk rond een uur of 6 mijn bed uit gegaan (lag er gisteren voor 10 uur in), even douchen (initieel met koud water, pas na een minuut of 5 begon het een beetje lauw te worden) en ietsje over 7 uur aanschuiven bij het ontbijt.

Vanmorgen staat een fietstocht op het programma en daarvoor moeten we eerst een paar haltes met een metro. Voor de deur verteld onze reisleidster Kolja dat ze gisteren haar telefoon uit haar handen gegrist hebben. Ze is dus de hele avond, tot 2 uur snachts bezig geweest met bellen met Nederland en resetten van passwords etc. Nadat ze dit had verteld gingen verschillende mensen toch nog even wat spullen in het hotel achterlaten. Waaronder ikzelf want ik had mijn paspoort nog bij me.

Het reizen met de metro ging ook niet van een leien dakje, Kolja had namelijk ook geen lokale OV kaart meer en bij het metro station kan je wel een pas opladen maar niet kopen. Pas bij de 5e kiosk die ze probeert heeft ze er eindelijk een kunnen kopen. Allemaal vertraging en uiteindelijk zijn we een uur te laat bij de fiets toer waar de gids dat overigens laconiek opvatte. Die gids begon ook al op het plein waar we startte met vertellen. Bijvoorbeeld een grappig verhaal van een statig pand waar een familie met ‘oud geld’ in woonde en waarvan de zoon verliefd was geworden op een vrouw met ‘nieuw geld’. Dat vond de familie niet goed en dus werd het afgekapt. Vanuit dat statige pand had die familie echter een mooi uitzicht op de kerk en de vrouw heeft toen een wolkenkrabber laten bouwen net voor die kerk (zie foto). Jarenlang is dat ok nog de grootste wolkenkrabber ten zuiden van New York geweest. Een ander verhaal ging over de British Tower die ook aan dat park staat en sinds de Falkland oorlog hernoemd is, want alles Brits was even niet populair hier.

De fiets toer brengt ons verder door de diverse wijken van Buenos Aires waar je vooral in Recoleta en Palermo kan zien hoe mooi de stad is. We komen onder andere langs een kunstwerk van een enorme stalen bloem die ook open en dicht kan gaan, echter is deze een half jaar geleden ernstig beschadigd geraakt bij een zware storm. We bezoeken nog het enorme park waar we stoppen bij de rozentuin en daar ook even wat koffie met een broodje halen. De laatste stop is bij de beroemde La Recoleta Cemetary waar ik 12 jaar geleden ook al was geweest. Enorm dure en statige mausoleums en ook Evita Peron is hier (her)begraven. Helaas nu ook een paar druppeltjes regen voordat we de toer afsluiten, het is dan inmiddels half 4 (de toer zou eigenlijk tot 1 uur zijn). Helaas ben ik wel helemaal vergeten de GPS tracker aan te zetten vandaag.

Ik ga nog even een broodje halen met Arno en Gitte bij de Subway en daarna naar mijn kamer. Douchen, spullen klaarleggen voor morgen voor de vlucht naar Iguazu (dus alle vloeistoffen weer in de koffer) EN spullen klaar leggen voor de boottocht bij de watervallen morgen, inclusief droge kleding voor na de boottocht en voor de wandelingen. Om 20:00 klaar voor het diner met een tango show die pas om half 12 was afgelopen. Morgen moeten we om 05:10 vertrekken naar het vliegveld dus snel mijn bed in!

Geen route vandaag

Foto’s van deze dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *