Tainan

Er is vandaag geen vast programma, we kunnen ons eigen plan trekken. En dat houdt voor mij in dat ik zeker niet zoveel wil lopen als de afgelopen dagen. Wel ben ik om 7 uur alweer op en om half 8 sta ik bij het ontbijt. Uiteindelijk ga ik rond 9 uur met mijn vaste groepje de stad in.

Tainan staat vooral bekend als een tempelstad en dat hebben we ook wel gemerkt. Het heeft ook wel een Nederlandse geschiedenis. We besteden de ochtend met een wandeling langs een aantal van de bekendste tempels waarbij we een route van de Lonely Planet volgen die Edward bij zich heeft. Daarbij bezoeken we onder andere de shrine ter nagedachtenis aan Koxinga (die de Nederlanders verdreven heeft), de Chikan Towers tempel die gebouwd is op de resten van een Nederlands VOC fort, de grote Matsua tempel en de Confusius Temple.

Tegen lunchtijd gaan we een van de grote department stores in waar we eerst even doorheen dwalen. Deze winkel telt 12 verdiepingen en uiteindelijk dalen we af naar de kelder waar we bij het food court wat te eten halen. Dat sluiten we af met een lekker ijsje. Daarna gaan we nog even naar de department store ernaast want die heeft een hele etage voor Japans keukengerei, een Japanse Blokker zeg maar. Roel is op zoek naar eetstokjes vandaar dat we hier even rondzoeken.

Het is inmiddels tegen 3 uur en in ben het wandelen nu toch wel weer zat, we hebben er toch alweer mee dan 10.000 stappen opzitten. Dus ik loop terug naar het hotel (en Luuk loopt een later ook terug) terwijl de rest nog even doorloopt naar een winkel waar ze Ray Ban zonnebrillen verkopen want daar was Paul ook nog voor aan het zoeken voor zijn vader. In het hotel ga ik eerst een uurtje op bed liggen voordat ik mijn verslag begin te schrijven.

In de avond verzamelen we nog om wat te eten, Roel heeft dan al afgehaakt, die had geen honger en was ‘gaar’. We hebben eigenlijk allemaal niet veel honger en kijken eerst of we bij de pizzaria kunnen zitten en een pizza kunnen delen. Maar de pizzaria blijkt alleen afhaal. Na wat dubben en rondkijken in de buurt (we willen niet veel meer lopen) besluiten we om dan maar, heel fout, een hamburger te gaan halen bij de Burger King. Om kwart over 8 zijn we weer terug in het hotel waar ik eerst mijn koffer ga inpakken. Vervolgens ga ik mijn film, waar ik vanmiddag aan begonnen ben, nog afkijken en dan vroeg naar bed. Morgen vertrekken we vroeg (half 8).

Route van vandaag

Foto’s van deze dag