Relax dagje voor mij

De afgelopen nacht ging het ‘feest’ tot een uur of half 2 door en het raam in mijn kamer grenst aan een steegje dat op de hoofdstraat uitkomt. Erg gehorig dus, buiten is het druk en wordt van verschillende kanten live muziek gespeeld, dus het duurde wel even voordat ik in slaap viel. Half 7 gaat de wekker maar ik heb grote moeite om me uit bed te slepen na maar een paar uurtjes slaap. En mijn vorige nacht was ook al niet top.

Ik schuif nog aan bij het ontbijt maar voordat Linda vertrekt om de treinkaartjes te kopen geef ik maar aan dat ik even oversla voor de excursie naar Cefalù die voor vanmorgen op het programma staat. De rest van groep vertrekt om 8 uur richting treinstation en ik duik mijn kamer weer in. Ik probeer nog wat te slapen maar meer dan een beetje half wegdoezelen wordt het ook niet. Maar ik ben in ieder geval niet meer op duf als vanmorgen vroeg. Dan herinner ik met dat de F1 race vanmorgen gereden zou worden. Dus ik wilde de uitslag zien maar blijkbaar was de race nog bezig. Dus ik heb F1TV nog even naar de flink grote tv gecast en zie dat er pas twee ronden gereden waren. Code rood vanwege de regen. Een kwartiertje later wordt er alsnog kort geracet dus dat kon ik nog mee pakken. En in de consternatie en onduidelijkheid over punten werd Verstappen alsnog in deze race al als wereldkampioen uitgeroepen.

Rond lunchtijd ga ik eens een rondje lopen en ook al eens kijken of ik ergens een tafeltje kan reserveren. Dat valt toch tegen, de meeste restaurants willen niets vastleggen omdat het vanavond gaat regenen en ze dus niet veel plek hebben. Sommige zijn zelfs dicht op zondag of zo klein dat zal al volgeboekt zijn voor de interne ruimte. Na zo anderhalf uur rondstruinen geef ik het maar op als ik hoor dat de rest terug is en ook mijn telefoon leeg. In het hotel spuit ik weer aan bij Esther, Frieda en Jeroen om naar de Kapucijner tombes te gaan voor het ‘lijken kijken’. Er liggen hier namelijk zo’n 8000 lichamen van vooral Kapucijner monniken, maar ook families van weldoeners en wat bekende artiesten uit de periode dat de monniken de lichamen probeerde te conserveren. Het is een raar idee om daar dus tussendoor te lopen. De meeste zijn tot op het bot vergaan, dus effectief aangeklede skeletten. Maar er zitten er ook een aantal bij die nu redelijk in tact zijn en met name de kinderen met nog zeer expressieve gezichten zijn een beetje creepy. Foto’s maken is niet toegestaan en dat heb ik dus niet gedaan zelf. Volgens mij heeft een reisgenoot wel een foto gemaakt, misschien dat ik die later nog toevoeg.

Na de wandeling terug (de tombes waren op anderhalve tot twee kilometer van het hotel) pakken we nog een terrasje maar de eerste druppels vallen dan al. Als het even later erger wordt vluchten we het hotel in. Om 7 uur verzamelen we voor het diner, lekker vroeg want we moeten eerst nog maar zoeken naar een plekje. Terwijl we naar een potentieel restaurant lopen begint het steeds harder te regenen. En uiteraard was er bij onze eerste keuze ook geen plaats. Ook bij de restaurantjes er omheen slagen we niet, sommige zijn ook gewoon dicht. Uiteindelijk ploffen we maar neer bij een restaurant dat plek heeft maar het eten is niet best. Wel goedkoop. Dit restaurant scoort ook maar 2,5 uit 5 op TripAdvisor. Het is gelukkig redelijk droog als we weer teruglopen en in het restaurant van het hotel nemen we nog een toetje of drankje voordat we de kamers weer opzoeken.

Route van vandaag

Geen route vandaag…

Foto’s van deze dag