Home » Griekenland (2022) » Naxos
May
31

Naxos

De krampen in mijn buik hebben vannacht doorgezet. Ook een paar keer op het toilet gezeten maar er kwam dan voornamelijk lucht uit. Ook geen diarree dus, maar wel de hele tijd aandrang om naar het toilet te gaan. Dat wordt dus toch maar voor de zekerheid een dagje in de buurt van het hotel blijven.

In de ochtend check ik gelijk uit bij hotel Zeus zoals Marja aan ons had gevraagd. Maar omdat ik me niet zo top voel had ik dat beter niet kunnen doen, want de kamers in hotel Barbouni zijn pas na de middag klaar. Had eigenlijk nog wel even mijn bed in willen duiken. Het ontbijt is ook bij Barbouni en ik heb wel gewoon trek dus dat gaat er nog wel in. De rest van de groep vertrekt na het ontbijt naar de diverse excursies en ik blijf eerst nog even in de buurt van het hotel.

Uiteindelijk ga ik toch ook maar wat rondkijken in Naxos, een leuk stadje met veel smalle straatjes. De eerste keer kom ik niet zo ver omdat ik toch ineens weer naar het toilet moet (dus snel terug naar het hotel). De tweede keer gaat beter. Ik heb een leuk rondje gewandeld, onder andere over de drukke boulevard en naar de nooit afgebouwde tempel van Apollo. Uiteindelijk op een terrasje nog een ijskoffie genomen met een pannekoek met fruit en chocolade als lunch en daarna teruggegaan naar het hotel. In totaal toch nog zo’n 8000 stappen (5km) gelopen. In het hotel ga ik nog een paar uurtjes op mijn bed ben liggen want afgelopen nacht had ik dus niet best geslapen. De kamer hier is wel duidelijk van mindere kwaliteit dan die van hotel Zeus en later ook aan Marja laten weten dat Djoser misschien beter hotel Zeus kan boeken volgende keer (blijkbaar zijn het ‘zuster hotels’). 

Kwart over 8 hebben we eerst afgesproken bij de tempel van Apollo voor de liefhebbers, waar je mooie foto’s kan maken met zonsondergang. Daarna een stuk verderop gereserveerd voor het diner, op een strandje waar je dus met je voeten in het zand zit. Gelukkig zijn de krampen inmiddels redelijk afgenomen dus ik kan gewoon normaal mee eten. Vervolgens nog een drankje en dan weer terug naar het hotel. 

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.