Home » Griekenland (2022) » Nauplion – Naxos
May
30

Ook vanmorgen weer voldoende tijd voor een beetje uitslapen en een relaxed ontbijtje voordat we op pad gaan naar ons eerste eiland in de Cycladen, we vertrekken namelijk om 9 uur. Mijn knieën voelen weer een beetje beter aan maar best nog wel stijf.

We stappen in de bus, ik ga weer zitten op dezelfde plek als de laatste dagen en hoor gelijk een *plof*. En daar ligt mijn camera! Die lag er dus wel, maar zat blijkbaar tussen de stoelen en viel er dus tussenuit toen ik ging zitten. Dat is toch wel een hele opluchting! 

We gaan op weg naar onze eerste stop, een Grieks theater uit de oudheid (~400 BC) met de naam Epidaurus. Dit theater heeft 14.000 zitplaatsen en is dus behoorlijk groot en verkeert nog in redelijke staat. We maken hier ook gelijk een groepsfoto voordat we de site verder gaan bekijken. Mijn knieën houden het redelijk bij het omhoog lopen en later het naar beneden stappen doe ik wel wat voorzichtig. Beneden spreken we een paar andere toeristen en een daarvan blijkt de moeder van Dirk Kuijt die ons vertelt dat Dirk de trainer van ADO gaat worden (later op de dag staat het ook op nu.nl). Van het theater lopen ik nog een klein rondje met Hans en Patrick voordat we op een terrasje stranden. Een half uurtje later bij de bus horen we pas dat de archeologische site veel groter is, dat deel hebben wij dus een beetje gemist.

We rijden nog 2 uur verder voordat we bij het Kanaal van Korinthe aankomen waar we het schiereiland Peloponnesos weer verlaten. Hier stoppen we voor foto’s en ook voor de lunch. Er zit zowaar een hamburger tent (geen McDonalds of Burger King, maar hetzelfde concept). Na de lunch is het nog anderhalf uur naar Piraeus waar we twee uur later de veerboot opstappen naar Naxos, het grootste eiland van de Cycladen. Eva had een fles vodka gekocht die op de veerboot gedeeld werd, maar ik had wat last van mijn buik (krampen en gerommel) dus dat sloeg ik maar even over. Ik heb zelf ook nog een fles Bacardi gekocht maar die bewaar ik ook voor later.

Half 12 ‘s-avonds komen we aan in Naxos waar we zouden verblijven in Hotel Barbouni. Maar omdat het hotel volgeboekt is worden de mannen uit de groep (inclusief ikzelf) plus Renee de eerste nacht in hotel Zeus ondergebracht. In principe een beter hotel maar er is wat gedoe met invullen van formulieren (hele reis nog niet nodig geweest) en eigenlijk zijn we allemaal heel moe en willen slapen. Als ik eindelijk de sleutel heb haast ik me nog een keer naar het toilet en duik dan snel mijn bed in.

Route van vandaag (helaas geen detail tracking op de veerboot)

Foto’s van deze dag

Comments are closed.

« « Naxos Nauplion » »