Stadstour Bogota

Zoals toch wel verwacht een korte nacht door de jetlag, om 3 uur werd ik al een keer wakker,maar viel ik toch weer in slaap, maar half 5 was het echt over met de slaap. Nog even blijven dommelen maar zo kwart over 5 toch mijn bed maar uit gegaan. Beetje internetten en rond een uur of 6 maar een stukje gaan lopen buiten. Tegen 7 uur was ik terug en kwamen de eerste reisgenoten ontbijten.

Er stond een mooie dag voor de boeg en het begon al goed met prima weer. Veel blauwe lucht ondanks dat er regenbuien waren voorspelt. Ik nam het risico om niet de hele dag met mijn jas te gaan slepen ondanks de waarschuwing dat het boven op de berg wel eens koud kon zijn. We vertrokken namelijk om half negen eerst naar Cerro Monserrate. Bogota ligt al op 2600 meter hoogte, Monserrate ligt nog 500 meter hoger. Het grootste deel daarvan overbruggen we met een kabelbaan, alleen het stukje naar de kabelbaan was nog een pittig maar kort stukje. Boven aangekomen maken we foto’s van het prachtige uitzicht. Het kerkje zelf mogen we niet in, die is afgesloten vandaag. Was niet de verwachting als ik de reactie van onze lokale gids goed begreep, maar ach, ik mis er niets aan.

Terug beneden gaan een paar reisgenoten apart op stap, ik ga met de grote groep de rest van de stadstour doen en dan voornamelijk in de wijk La Candelaria waar vooral veel graffiti te zien valt en verder houdt de gids nog een heel verhaal over architectuur van panden die ik persoonlijk nou niet veel bijzonders vond. Bij de lunch koos bijna de gehele groep voor het lokale gerecht Ajiaco. Dat is een soep van 4 soorten aardappels met kip, avocado en een maiskolf. Heel erg vullend en best lekker.

Na de lunch, op het Plaza de Bolivar, stonden pas een paar gebouwen die ik de moeite waard vond om op de foto te zetten. Helaas begon het hier nu ook te spetteren en het was inmiddels helemaal dichtgetrokken. Niet erg want de volgende stop op ons programma was het museum gewijd aan Botero, een Colombiaanse kunstenaar die vooral wat absurdistische schilderijen en sculpturen heeft gemaakt waar mensen en figuren heel veel volume hebben. Daar is hij heel rijk mee geworden en heeft hij ook werken van andere schilders gekocht. In dit museum hangt de helft van zijn collectie (de andere helft hangt in Medellin) inclusief schilderijen van Pablo Picasso, Degas, Monet en nog meer bekende schilders. Buiten onweert het inmiddels en komt de regen flink naar beneden terwijl wij binnen door de zalen lopen.

Als we om een uur of 4 het museum verlaten is de ergste regen voorbij. Het spettert nog een beetje maar eigenlijk nauwelijks genoeg om mijn regenjas te rechtvaardigen. We lopen langzaam richting hotel en onderweg bezoeken we nog 2 kerkjes. Bij het hotel gaan we nog even wat inkopen doen en daarna ga ik met Gerben en Monique nog wat drinken. Tegen 7 uur zoeken we restaurantje op waar Linda ons naar had verwezen en daar zat de helft van onze groep al. We hebben snel een hapje eten en zijn niet te lang blijven zitten want het was er erg fris door de open doorgang naar de patio. Terug in het hotel nog even douchen en dan mijn bed opzoeken want morgen vertrekken we om 7:30, dus dat betekent de wekker op 5:45u.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag