Home » Colombia » Naar San Agustín
Nov
22

Naar San Agustín

Het is vandaag een reisdag dus moeten we weer vroeg opstaan. 6 uur gaat mijn wekker, half 7 ontbijt en half 8 vertrekken. We moeten vandaag een dikke 200km afleggen maar met de slechte wegen hier verwacht Linda dat we er, inclusief stops en lunch, ongeveer 8 uur over gaan doen.

Gelukkig gaat het allemaal vrij voorspoedig en net voor 12 uur zijn we in Timana waar we lunchen. Na de lunch nog even een paar foto’s maken, onder andere van het beeld van het Indiaanse hoofd van de stam die hier ooit als wraak bij een Spaanse legerofficier die stamleden had laten vermoorden de ogen uitstak, hem achter een kar door de stad sleurde en hem daarna onthoofde.

We gaan weer op pad en al om half drie, ruim voor op schema, zijn we in San Agustín waar we verblijven in het Yuma Hotel. Ik heb een prachtige grote kamer met een kingsize bed en een normaal tweepersoonsbed, en boven op een verhoging ook nog eens twee slaapplaatsen. Even de spullen op ee kamer gooien en daarna het dorp in met Gerben. In het dorpje lopen we een rondje en nemen een bak koffie op een mini terrasje. We komen we ook nog andere groepjes tegen en nemen een drankje ergens met een paar andere reisgenoten.

Vervolgens gaan we op zoek naar de pizzeria die was aangeraden maar die bleek dicht (en dat was niet de enige, blijkbaar is het toeristenseizoen nog niet op volle toeren). Uiteindelijk komen gaan we met Jurgen en Monique mee naar restaurant La Gata. Ook Jo en José sluiten aan en Marco en Maurice zitten daar al. Gezamenlijk hebben we een heerlijk diner daar en daarna lopen we rustig terug naar het hotel.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.