Naar Medellín

Weer een reisdag vandaag, we gaan namelijk door naar Medellín. Omdat het waarschijnlijk wel druk zal zijn op de wegen richting deze enorme stad (ruim 2 miljoen inwoners, inclusief buitenstadjes zelfs richting 4 miljoen) en we toch nog ~165km moeten rijden over smalle bergwegen, vertrekken we weer heel vroeg; kwart over zeven.

Het zit niet heel erg mee tijdens de rit, soms zitten we klem achter een vrachtwagen of kunnen we niet opschieten door wegwerkzaamheden. Vlak voor de koffiestop staan we zelfs ruim drie kwartier helemaal stil omdat er maar een baan open is over een paar kilometer lengte en verkeer van beide kanten dus om en om over dat stuk mag rijden. De koffiestop hebben bij een restaurantje aan de Cauca rivier en even later gaan we lunchen we in La Pintada. Tenminste, we kopen daar lunch bij een soort bakkerszaakje en eten het in de bus op zodat we snel weer verder kunnen. Ik heb een heerlijk lekkerbekje en een enpanada met kip.

Rond een uur of 3 rijden we Medellín binnen, maar het is nog een heel stuk naar het Poblado Boutique Hotel waar we verblijven en het is vreselijk druk. De chauffeur moet ook nog eens een stuk omrijden omdat de straat eenrichtingsverkeer is. Tegen kwart voor 4 zijn we pas in de kamers. Ik ga met Maurice, Marco en Gerben de stad in die in deze omgeving bestaat uit voor heel veel restaurants, bars en toeristische winkeltjes. We zitten een tijdje in de Ierse pub, helaas mag ik niet drinken vanwege de antibiotica. Daarna gaan we op zoek naar een restaurantje en komen uit in Barbaro Cocina Primitiva, een grill restaurant in de wat duurdere klasse met hele goede reviews.

Het eten is heerlijk, alleen jammer dat het voor mij een gevecht is om te eten met de problemen met mijn keel, elke hap doet pijn. Het ging tot nog toe vrij goed vandaag, maar met eten had ik hier weer heel veel last. De prijs van het eten was duidelijk hoger dan we gewend waren hier in Colombia, maar als je het terug rekent was het nog maar 13-14 euro voor een steak of in mijn geval heerlijke spare-ribs die zo van het bot vielen. Na het eten gaan we nog even naar de rooftop bar waar we ook Linda treffen. We nemen nog een gezamenlijk drankje en maken werpt foto’s (de eerste van de dag) voordat we rond half tien terug naar het hotel lopen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag