Home » Madagaskar » Isalo nationaal park
May
09

Om 8 uur vertrekken we vandaag naar Isalo National Park, klein ritje want een kilometer van ons hotel, in de stad Ranohira begint het park eigenlijk al. We halen eerst de tickets en pikken de gidsen op en rijden vervolgens het park in.

We lezen het slechte nieuws op internet… Ajax heeft alsnog verloren door een doelpunt in de laatste minuut. Maar we laten onze mooie dag in de natuur er niet door bederven! We zien vandaag natuurlijk maar een klein stukje van Isalo National Park, want het park is enorm. Het 2e grootste park van Madagascar en ook de tweede die na de onafhankelijkheid formeel geopend werd. Met de bus naar de begin van onze wandeling was al een uitdaging, onderweg moesten we zelfs een keer uitstappen voordat de bus door een diepe plas kon rijden en daarna weer heuvelop moest. Dat lukte ook niet in een keer.

De wandeling was in het begin goed te doen, met name de laatste kilometers waren pittig met veel afdalen. Slecht voor je knieen en de wandelstok die ik had meegenomen kreeg ik niet goed in elkaar dus dat was ook geen hulp (achteraf bleek een van de delen aan de verkeerde kant door een buis geschoven). Totaal was het 12 kilometer waar we een uur of 3 over gedaan hebben. Als beloning kregen we de lunch met bbq. Na de lunch was er nog een bonus, 2 kilometer naar de ‘black pool’ (en 2 km terug), een 5 meter diepe pool bij er watervalletje. Dit was eigenlijk nog een mooiere wandeling langs een riviertje door een kloof. Het is wel glad hier en daar en een lastige wandeling. Dat bleek ook wel want Maria gleed van een rots af en viel (gelukkig) in een iets dieper stukje van het riviertje. Dat had veel slechter kunnen aflopen. Wel haar iPhone in het water, maar ze hield haar camera nog net droog.

Na het teruglopen naar de campsite bleek dat we mogelijk eens een stuk van 800 meter moesten lopen. Dat laatste stuk viel me nog het meeste tegen, ik was blij toen ik on het busje zat. Gelukkig een kort stukje terug naar het hotel. Daar douchen en mijn blog bijwerken voor het diner. Na het eten snel naar bed want morgen vertrekken al om half 8.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.