Home » Madagaskar » Ranohira – Sahambavy
May
10

We vertrekken vandaag een half uurtje vroeger want het is een lange reisdag maar we willen tussendoor toch ook wat tijd vrijmaken voor een leuke wandeling. Dus zitten we om half 8 al in de bus

We rijden eerst naar Anja Lake, waar we tegen het middaguur aankomen met onderweg alleen een paar stops voor de toiletten en om te tanken. Bij Anja Lake doen we een wandeling van ruim een uur waarbij we kameleons zien en heel veel ringstaart lemuren. Ze zijn wild, maar heel erg gewend aan mensen dus komen best dichtbij. Maar een metertje afstand is toch wel het minimum. Af en toe moet je oppassen want ze doen hun behoefte ook vanuit de boom dus ik was erg waakzaam om niet onder zo’n beest te gaan staan.

We lunchen ook hier en dat kan beneden waar een paar mensen voor kiezen, de meeste gaan mee omhoog naar de top van een rots. En dat best een pittige en soms wat gevaarlijke klim waarbij je zonder houvast hellingen van bijna 45 graden omhoog moest. Wij waren hier met goede bergschoenen en met handen en voeten omhoog aan het klauteren, onze gidsen en spotters deden dat gewoon op slippertjes. Ik was vooral angstig voor de weg terug want afdalen is dan toch echt moeilijker dan klimmen. Maar gelukkig volgden we een andere weg waar op de meest stijlen afdaling een touw was gespannen zodat het meer abseilen was. Al met al een avontuurlijke excursie.

We vervolgen onze weg naar Sahambavy waar we rond half 5 inchecken bij hotel Cotsoyannis. Midden in de stad maar duidelijk van minder kwaliteit dan we tot nu toe gehad hebben. We slaan gelijk proviand in voor morgen want dan gaan we met de trein naar Manakara en die rit is blijkbaar onvoorspelbaar want het kan van 12 tot 24 uur duren. En we moeten dus wel voldoende eten en drinken mee. Om 7 uur gaan we nog even eten, heerlijke pizza’s hier, en dan snel naar bed want het ontbijt is morgen om 5:30u.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.