Home » Laos & Cambodja » Naar Siem Reap
Dec
03

Naar Siem Reap

Laatste dag dat we de bus hebben, we rijden namelijk vandaag naar Siem Reap, de laatste bestemming op deze reis, waar we 3 nachten blijven. Het is nog wel 6 uur rijden en we vertrekken om 8 uur. Voorspelling is dat we ergens tussen 3 en 4 uur aankomen met tussenstops.

Rond half 10 stoppen we kort bij een marktje waar ze onder andere geroosterde sprinkhanen, kakkerlakken, maden en tarantula’s verkopen. Een kwartiertje later rijden we weer door en nog voor half 12 zijn we bij de lunchstop. Er was redelijke overeenstemming dat de meeste alleen wat koekjes etc in gingen slaan, alleen Fred en Jolanda wilde een snelle, warme hap (noodles). Helaas werd weer niet goed begrepen dat we het snel wilde, pas toen Ruben er achteraan ging stond het binnen een paar minuten op tafel en waren de kwart over 12 weer op weg.

Nog voor 2 uur rijden we Siem Reap binnen, maar het is even een uitdaging om met de bus bij het hotel te komen. Het zijn namelijk alleen hele smalle steegjes die naar het hotel leiden. Na drie keer de afslag voorbij gereden te zijn omdat de steegjes echt te smal zijn om de bocht te kunnen maken kiest de chauffeur er voor om achteruit een steeg door te rijden naar La Residence WatBo. Mooi hotel met 2 blokken om een zwembad heen. Ik heb een ruime kamer met 2 bedden, bankstel met salontafel, er is een mooie luxe badkamer, een fraai balkon dat uitkijkt op het zwembad. Hier is het best uit te houden.

De middag besteed ik aan een beetje relaxen, blog bijwerken, lezen en uiteindelijk douchen voor het etenstijd is. We eten vandaag met een klein groepje bij een vegetarisch restaurant. Niet echt mijn ding maar voor de gezelligheid ga ik maar mee. Het broodje met geroosterde paddestoelen dat ik bestel smaakte me ook niet echt, gelukkig maken de frietjes een hoop goed. Rond een uur of 10 gaan we terug naar het hotel, waar ik nog even wat op de telefoon aan het rommelen ben. Ik probeer een pagina te laden die er wat langer over doet, leg even mijn hoofd achterover… en 2,5 uur later wordt ik wakker van de kou door de airco die ik had aangezet. Daarna maar gelijk de lakens over me heen getrokken en door gaan slapen…

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.