Vertrek naar Uganda

We zijn er weer klaar voor. Alles is ingepakt en kwart over 7 sta ik met de koffer bij de bus die me naar Almere centrum brengt. Daar de trein naar Schiphol waar het overigens verbazingwekkend rustig is. Nergens een rij behalve dan bij de Starbucks. Daardoor ben ik wel al heel vroeg binnen, ach beter te vroeg dan te laat.

Ik heb vlucht KL535 van 10:45, een Airbus A330. We vertrekken wel iets te laat maar dat halen we wel weer in zegt de piloot door de speakers als we opgestegen zijn. Gelukkig heb ik nog een comfort class stoeltje kunnen boeken dus ik zit heerlijk ruim. Wel een al wat ouder toestel dus niet het meest moderne entertainment systeem (beetje kleine schermpjes). Gelukkig ook een paar films die ik nog niet gezien heb.

Blijkbaar vliegen we eerst naar Kigali in Rwanda. Daar was ik me eigenlijk helemaal niet van bewust maar ik had kunnen weten dat er iets dergelijks was omdat de heenvlucht 2 uur langer gepland stond dan terug. Een uur of 8, 2 films en een uurtje slaap verder staan we in Kigali. Hier blijven we een uur stil staan en het hier al pikkedonker (7 uur). We pikken hier ook mensen op die naar Amsterdam gaan. Blijkbaar vliegt dit vliegtuig het rondje continu.

Van Kigali naar Entebbe is een half uurtje… met het tijdsverschil erbij staan we 21:40 op het vliegveld van Entebbe. Hier is het echter chaos en met voordringende groepen duurt het dik 2 uur voor we allemaal door de douane zijn. Met 16 zijn we, 1 persoon heeft namelijk het vliegtuig gemist en komt dus pas morgen aan. We maken kennis met reisleider Dunn en de 3 chauffeurs. We rijden hier namelijk de reis met 3 busjes.

Het is een klein stukje rijden naar hotel Victoria View Guesthouse. Een hotel van het type dat je verwacht hier, stenen bungalow met hoog rieten dak. Geen airco, wel een fan en een klamboe, gelukkig is het niet al te heet. En er is internet, niet dat ik daar tijd voor heb. Snel de spullen tussen rugzak en koffer herverdelen, spullen klaarleggen voor morgen en nog is het bijna 1 uur. Morgen om 7 uur ontbijt, dus snel gaan slapen.

Route van vandaag