Uganda!

Het is natuurlijk een luxe probleem, maar het was een zware bevalling om een reis in het voorjaar te vinden. Eerst had ik Colombia op het oog, maar die reis ging door gebrek aan deelnemers niet door. Toen had ik geboekt voor Zuid-Afrika – Namibie – Botswana – Victoria watervallen maar ze konden de accommodaties niet meer rond krijgen voor me. En net toen ik de hoop op begon te geven zag ik deze reis, die toch al hoog op mijn verlanglijstje stond vanwege de berggorilla’s. Weliswaar wat laat in het voorjaar maar in juni-juli ga ik dus mee met de reis Uganda: Het groene hart van Afrika van Sawadee!

De reis begint in Entebbe, de hoofdstad van Uganda aan het Victoriameer. Dan door naar Jinja, waar ik ook de optionele excursie naar Ngamba eiland en het Jane Goodall Instituut geboekt heb. Vervolgens naar het platteland waar we in Namwenda overnachten op kampeerterrein bij een lokale school. De volgende dag verder naar Sipi Falls, een plek waar weinig toeristen komen en je blijkbaar mooie wandelingen langs watervallen kan maken. De volgende bestemming is Murchison Falls National Park aan de westkant van Uganda waar er ook gamedrives gepland staan. Via Hoima, waar we maar 1 nacht verblijven, gaan we door naar Kibale Forest National Park. Dit is DE plek voor een avontuurlijke chimpanseetrekking waarvoor ik ook alvast de permit besteld heb. Blijkbaar zijn er namelijk maar maximaal 36 per dag beschikbaar.

Via Queen Elizabeth Nationaal Park, waar we nog een mooie boottocht gaan maken, reizen we door naar Ishasha waar we op zoek gaan naar de boomklimmende leeuwen. Via Lake Bunyonyi door de heuvels in naar Bwindi National Park waar een van de hoogtepunten op het programma staat, de trekking op zoek naar de berggorilla’s. Ook deze (kostbare) permit heb ik vooraf al gelijk geboekt, dat wil je toch niet mislopen. Na Lake Mburo National Park, waar we nog tijd hebben voor een gamedrive, zit de vakantie er al bijna weer op en hebben we een verblijf op Ssese Islands om uit te rusten van de reis voordat we vanuit Entebbe weer naar huis vliegen.