Home » Zijderoute » Terug naar huis
May
13

Terug naar huis

Middernacht in Almaty en we vertrekken naar het vliegveld, overigens is het in Nederland pas 8 uur. Tenminste, 17 van ons en de reisleidster vertrekken, Paul blijft nog twee dagen langer en gaat op stap met zijn oud-collega’s die hier wonen. Nadat we afscheid genomen hebben van Paul gaan we op pad.

Onze buschauffeur doet zijn laatste klusje en rijdt ons in een kleine 20 minuten rijdt hij ons naar het vliegveld. Daar krijgt hij zijn fooi uit handen van Gerdien en nemen we ook afscheid van hem. En dan begint het wachten, want we zijn te vroeg om al in te kunnen checken. Onze vlucht vertrekt pas over 3,5 uur. De WiFi hier vereist dat je je mobiele nummer opgeeft, dat lijkt me ook geen goed idee. Dan valt er verder niet veel te beleven op dit kleine vliegveld. 

Tegen half 2 mogen we inchecken en daarna direct door de paspoortcontrole. Vervolgens de scanner, waarbij ik vergeet mijn tasje met geld en telefoon in een bakje te gooien. Fout natuurlijk. Nu werd ik er gelijk uitgepakt om nogmaals door een body-scanner te gaan. Met deze kleine vertraging zit ik toch even later met de andere in de wachtruimte. Ik had nog wat geld over dus ik haal nog een flesje 7-up en een Kitkat. Half 4 lopen we richting de gate om te boarden.

De eerste vlucht van Almaty maar Frankfurt is een beter toestel dan we op de heenweg hadden, nu zit er wel entertainment in de stoelen. Maar net als veel anderen zet ik hem uit en probeer te slapen, het immers inmiddels voorbij 4 uur ‘s-nachts. Veel meer dan een beetje soezen wordt het bij echter niet, ook al niet geholpen doordat het in het vliegtuig erg koud is, en er ook niet veel ruimte is. Optioneel is er een upgraden naar de comfort class maar die kost een kleine 300 dollar. Dat vind ik wat veel voor een relatief korte vlucht, kleine 7 uur.

Op Frankfurt blijkt dat Gerdien, onze reisleidster, een vlucht heeft die 45 minuten eerder vertrekt. Gelukkig ziet ze dat net op tijd anders had ze met ons zitten wachten. We nemen daar dus al afscheid van haar en wachten nog 2 uur op onze vlucht. Verder verloopt alles zoals gepland en nadat ik op Schiphol afscheid genomen heb van de rest van de groep, pak ik de trein richting Almere. Tegen lunchtijd ben ik weer thuis.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

One Response to “Terug naar huis”

  1. May 16th, 2017 at 06:01 | #1

    Alsnog de verslagen van de laatste 2 dagen gepubliceerd nadat ik de server weer operationeel heb gekregen… beter laat dan nooit 🙂

« « Nieuw-Zeeland Almaty » »