Geboekt voor de Zijderoute

Nadat de oorspronkelijk bedachte opties voor een reis in het voorjaar (Sri Lanka of Myanmar) allebei weer op niets uitliepen (Myanmar reis werd geschrapt en Sri Lanka reis had bijna geen alleenreizenden), was ik weer op zoek naar een alternatief. Uiteindelijk heb ik gekozen om eind april met Djoser te vertrekken voor de 21-daagse groepsreis “Zijderoute”.

Deze reis begint in Turkmenistan, in de stad Ashgabat waarvandaan we 2 dagen later alweer doorvliegen naar Tashauz in Oezbekistan. Ongeveer een week blijven we in Oezbekistan en komen onder andere langs Nukus, Khiva, Boechara, het hoogtepunt Samarkand en Tasjkent.

Na dit vooral culturele deel van de reis met veel mooie architectuur en oud-Russische sfeer, gaan we over naar de natuurlijke hoogtepunten. Dat begint met een uitstapje van 2 dagen naar het Aksu Djabagly natuurreservaat in Kazachstan voordat we de reis een kleine week voortzetten in Kirgizië. Daar rijden we om het enorme Issyk-Kul meer heen en bezoeken we onder andere Bishkek, Tamga, Djeti Oghuz en Karakol.

Oorspronkelijk gaat deze reis na een overnachting in een yurt dan via de bergen door naar Almaty in Kazachstan. Maar omdat het nog te vroeg in het jaar is slaan wij de yurt over en rijden via Cholpan Ata terug naar Bishek en steken daarvandaan de gresn over naar Kazachstan voor de laatste dagen in Almaty.