Op weg naar Ethiopie

Na een toch wat onrustige nacht stap ik iets voor 6 uur mijn bed maar uit, iets voordat de wekker af zou gaan. Douchen, de laatste spullen in de tas en 10 over 7 ga ik op weg. Zonder vertraging en met een razendsnelle afhandeling ben ik half 9 de douane al voorbij.

We hadden op de blog van Shoestring om half 10 pas afgesproken bij de Starbucks dus ik ga eerst nog een rondje lopen. Bij de Starbucks zijn er maar een paar mensen om half 10, bij de gate komen we er later meer tegen. Het boarden verloopt allemaal voorspoedig, ik had bij het inchecken nog plaatsen bij de nooduitgang kunnen regelen, gratis zelfs. De eerste vlucht naar Istanbul vertrekt om 11.10 en is maar 3 uurtjes. Toch kregen we een warme hap aan boord, een soort platgeslagen gehaktballetjes met rijst en groente en die was deze keer erg lekker.

In Istanbul zetten we de klok een uur vooruit en na 2,5 uur wachten vertrekken we om 18:20 naar Addis Ababa. Ik was blij met mijn plekje bij de nooduitgang want ondanks dat de stoelen er mooi en nieuw uit zagen, zag ik andere mensen al worstelen met het gebrek aan beenruimte. Ook op de 2e vlucht was het eten prima, beter dan ik gewend ben in vliegtuigen. We landen om 23:50 in Addis Ababa en na de nodige plichtplegingen rijden we in 10 minuten in een heel krap busje met onze reisleider Natnalel naar het Ghion hotel.

Het is inmiddels kwart over 1 als ik mijn kamer kom. Een mooie ruimte met aparte slaapkamer en woonkamer. Na wat uitpakken duik ik snel mijn bed in. Als ik echter nog even de badkamer in loop zie ik dat er geen handdoek en geen toiletpapier is. Dus weer aankleden en naar beneden. Uiteindelijk is het kwart voor 2 voordat ik in mijn bed lig.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag