Tena jungle lodge

Vannacht eindelijk een keer prima geslapen. De kamers hebben geen ramen dus je hoort alles uit de jungle. Maar als ik op mijn goede oor ga liggen hoor ik daar niets meer van. De warmte valt ook mee, een graad of 25. Dus een airco of fan zijn niet eens nodig.

We verblijven vandaag de hele dag in de jungle lodge en er staan drie excursies op het programma. De eerste excursie is al met vertrek om half 7 om de papagaaien te zien die mineralen binnenkrijgen door grond uit een wand te eten. Ik had dit al een keer gezien in Peru en met dit tijdstip had ik er niet veel zin in om daarvoor mijn bed uit te komen. Dus ik sla over. Om 8 uur is het ontbijt en daar blijkt dat er nog een paar niet mee waren. De tweede excursie is een wandeling van anderhalf uur door de jungle waarbij van alles wordt verteld over de bomen en planten en de geneeskundige krachten ervan. Ik sla deze ook over vooral omdat er geen laarzen zijn in mijn maat en om nou anderhalf uur ( het bleek zelfs bijna tweeënhalf uur te worden) rond te lopen zag ik niet zitten.

Een heerlijke relax ochtend dus bij het zwembad. En ik was niet alleen, de helft van de groep had afgezegd voor de wandeling. Het zonnetje begint te schijnen en het weer wordt steeds beter. Beetje lezen en kletsen tot aan de lunch. Na de lunch, om half drie, is de laatste excursie naar een Quechua dorpje een stuk verderop aan de rivier. Deze keer ga ik wel mee en de groep is op 2 na compleet. In het dorpje krijgen er een demonstratie over hoe bepaalde gerechten worden bereid, mogen we later ook dingen proeven (ik sla de maden en kikkerbilletjes over) en gaan de kinderen nog een traditionele dans voor ons doen. Daarna is er natuurlijk de obligate souvenir verkoop en bekijken we nog een hele hoge boom, waar ik ook nog even kans zie zo’n flinke spin op de foto te zetten (gisteren in het donker ging dat niet).

De rest van de middag nog wat relaxen, en om half 8 is het diner. Terwijl wij zitten te eten barst er een onweer los. Flinke flitsen en de regen komt met bakken uit de hemel. Het duurt maar een uurtje of 2 maar er valt veel water. We nemen nog een drankje en blijven nog een beetje napraten… Zover we over de herrie heen kunnen komen. Tegen 11 uur lig ik weer in mijn bed.

Foto’s van deze dag