Naar Tena… De jungle in

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma, maar gelukkig wel met een paar onderbrekingen. Ik heb vannacht iets beter geslapen, minder koud gehad vooral. Nog wel steeds een lichte verkoudheid, maar dat kan ook de hoogte zijn. We vertrekken relatief vroeg, dus 6 uur mijn bed uit, 7 uur ontbijt en half 8 gaan we rijden.

De eerste etappe is een rit van 2 uur naar de thermale baden in Papallacta die op bijna 4000 meter hoogte liggen. De baden worden verwarmd door de vulkaan en variëren van lekker waeprm tot flink heet (tegen de 40 graden). Ik sla zelf de baden over en ga met Maaike en Laura een stuk wandelen langs een rivier heen en terug. Een mooie route die in het begin nog wat klimmetjes heeft maar daarna gelukkig afvlakt. Het is voor mij bij vlagen wel lastig omdat de paden niet berekend zijn op iemand van mijn lengte en postuur. Na de wandeling gaan we nog wat drinken bij de baden terwijl de anderen hun rondje daar afmaken.

Een kwartiertje in de bus en dan zitten we bij de kolibrietuin waar we koffie drinken en foto’s maken van de zwermen kolibries die hier van de opgehangen bakken met suikerwater komen snoepen. Erg leuk omdat de kolibries niet schuw zijn en soms bijna op je schouder komen zitten. En het zijn er ook heel veel. Nog 3 kwartier verder in de bus gaan we lunchen bij een restaurant dat bekend staat om zijn vis. Een aantal reisgenoten bestelt dan ook forel die, dat moet ik toegeven, er erg goed uitzag. Maar ik ben niet zo van het vis eten in het buitenland dus ik had gepaneerde kip besteld. Die was ook heel erg lekker, beter dan de gegrilde kip die ik tot nu toe vaak had gegeten. Het is nog een kleine 3 uur met de bus voordat we bij de rivier zijn waar onze lodge aan ligt. Onderweg zien we veel prachtige landschappen van begroeide heuvels met mistflarden die er overheen trekken. We moeten nog een kwartiertje in zo’n langwerpige sloep om bij Itamandi Lodge aan te komen.

Een mooi, bijna nieuw en luxe eco lodge. Na een lange uitleg krijgen we de sleutels, gooien we de tassen in de kamer en beginnen gelijk aan een nachtwandeling. Alle wandelingen moet hé hier doen met laarzen aan, maar die hebben ze maar tot maat 44. Ik heb maat 46 dus dat zat allemaal (veel te) krap. De wandeling was best lastig omdat het heel warm is, vochtig en glad, en je kan je nergens aan vastpakken want overal zie je enorme spinnen, giftige mieren en ander spul bewegen. Terug bij de lodge aangekomen was ik ook drijfnat. Snel douchen en eten en achteraf nog een Cuba Libre, mijn eerste van deze vakantie nu we niet meer op hoogte zijn. Terug in de kamer is er helaas nergens een stopcontact, dus dingen opladen is een uitdaging. Airco of een fan is er ook niet, dus ik ben al blij dat we niet in het echte warme seizoen het zijn nu is het slechts 25 graden in de kamer, ik denk dat als de zon volop gaat schijnen dat dit wel 35 kan worden…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag