Trinidad

In de ochtend konden we voor vandaag kiezen voor paardrijden, een wandeling naar een waterval of de stad in opbergen gelegenheid. Ik ging voor de wandeling. Dat betekende dus wel om 8 uur vertrekken, dus kwart over 7 ontbijt, half 7 opstaan. Zwaar na al die dagen uitslapen, hoewel dit voor mij nog steeds uitslapen is.

Het ontbijt is op het dakterras voor mijn kamer en dat is zo vroeg prima te doen. Lekker ontbijtje met belegde broodjes met ham en kaas, fruit, brood en een eitje. Veronique blijft achter, die voelt zich niet zo goed en gaat rustig aan doen vandaag. Liesbeth gaat paardrijden, Ellen gaat ook wandelen en oom bij de bus staan nog 10 wandelaars. Met de bus rijden we de stad uit naar het begin van de wandeling. De wandeling is 3,5km glooiend (veel provisorische trappen) naar de waterval waar gezwommen kan worden en daarna de 3,5km weer terug. Niet al te zwaar maar wel erg warm en vochtig.

We zijn om half 1 terug en vooraf was geregeld dat we en de casa kunnen lunchen. Een heerlijk hapje van het nationaal gerecht met gestoofd rundvlees, sla en rijst. En zelfs een ijsje toe. We hebben de middag vrij dus ik ga nog wat rondwandelen, musea in en souvenirs kijken (niks gekocht). Ik eindig op het centrale plein waar ik op een bankje in de schaduw het Cubaanse leven aan mij voorbij laat trekken. Half 5 loop ik naar de casa om me op te frissen en wat spullen bij elkaar te pakken voor het strand. Om 5 uur gaan we met het grootste deel van de groep naar het strand waar we gaan picknicken. Er wordt een vuurtje gebouwd met takken die we gisteren na de wandeling verzamelt hebben, er is live muziek, drank en eten.

Voor het eten gaan een paar mensen zwemmen en ineens is er paniek; Jelleke is op een zee-egel gaan staan. Ze wordt uit het water getild en er wordt een poging gedaan om de stekels uit haar voeten te verwijderen maar die brokkelen gelijk af. Op aangeven van Abel, die eerder hiermee geconfronteerd is geweest moeten de stekels stuk geslagen worden, en hij doet dit met een flesje. Uiteraard is dit vreselijk pijnlijk voor Jelleke. Daarna flink in de betadine en een mooi plaatsje voor haar zoeken van het zand af. Het eten bestaat uit soep, pizza, kip, rijst, fruit, guava en 2 enorme vissen (red snapper). Met Jelleke gaat het langzaam beter en we maken er toch mogelijk een feestje van. Om half 10 breken we op en gaan we terug naar de casa waar mijn was klaar ligt. Liesbeth trekt vannacht in bij Jelleke voor de zekerheid. Allemaal snel naar bed, morgen een lange dag.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag