Terug naar Ho Chi Minh City

We staan vanmorgen weer eens om 6 uur op, en na douchen en ontbijten verlaten we om 7:15 het hotel. We stappen nog niet in de bus, maar lopen naar de haven waar we een boot in stappen. We bezoeken namelijk de lokale Cai Rang drijvende markt voordat we de Mekong Delta weer achter ons laten.

Deze drijvende markt is niet een markt voor particulieren zoals je die in Thailand ziet, maar een groothandel in allerlei soorten fruit en groente. Het is een flink stuk varen naar de markt en we varen er vervolgens langzaam doorheen en weer terug zodat we voldoende tijd en gelegenheid hebben om foto’s te maken. We varen vervolgens weer terug en aan de haven drinken we koffie voordat we de bus weer in gaan waarmee we terugrijden naar Hotel Chi Minh city. In de bus houdt Vincent een quiz om te kijken wat we nog onthouden hebben. Hij had 14 vragen voorbereid en als je een vraag fout had mocht je niet meer verder spelen. Al na 2 vragen was Joyce als enig over en moest er alleen om de 2e plaats gespeelt worden. Die wordt door Daisy gewonnen en de rest van het spelletje spelen we toch nog maar even af.

Het is nog een flinke rit en onderweg maak ik nog maar een paar foto’s van de idiote manieren waarop ze hier spullen op scooters vervoeren. In Nederland zou je direct van de weg geplukt worden. Een paar uur rijden verder stoppen we nog voor een lunch waarbij tevens de envelop met fooi voor de lokale gids wordt uitgedeeld. De reisgenoten met verlenging gaan morgenochtend namelijk vroeg weg en zien Thuan dus na vandaag niet meer. We maken op deze lokatie nog een paar foto’s inclusief een groepsfoto en rijden dan nog 2 uur verder naar het oorlogsmonument in Saigon. Dit is het begin van het stadstoertje en we blijven hier drie kwartier. Daarna rijden we nog een stukje verder de stad in en stoppen bij een wijk met een paar oude door de Fransen gebouwde panden waaronder een treinstation, een kerk, een theater en het stadhuis.

Daarna gaan we weer naar het Signature hotel waar we eerder ook al verbleven. We hebben nog 2 uurtjes voordat we naar het afscheidsdiner vertrekken. Dat is deze keer een kwartiertje lopen kris kras door de stad waarbij we ook nog een stuk om moeten lopen vanwege de metro die ze hier aan het bouwen zijn. Het eten is op een mooie plek maar wel prijzig. Zo erg dat Jeen besluit elders een broodje te halen. Hij is nog wel op tijd terug als we ook Vincent bedanken en zijn envelopje overhandigen. Daarna loop ik met Loek, Harrie, Petra, Jeen en Klaas terug naar het hotel. We zijn een beetje onzeker van de route en tegen mijn richtingsgevoel laten we ons de verkeerde kant op sturen. Ik start mijn routeplanner maar eens op maar mijn reisgenoten lopen zo hard door dat ik niet de kans krijg om even onze bestemming in te voeren. Als we eindelijk inmiddels flink verdwaald stoppen en ik de hulp van Sygic inschakel blijken we een flink stuk uit de richting te zijn. Gelukkig komen we met hulp van de routeplanner wel weer bij ons hotel aan. We nemen nog een drankje voordat de deur en duik ik mijn kamer in. Morgen onze laatste dag, en geen programma, dus uitslapen… Heerlijk 🙂

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag