Vertrek naar Italie

Het feest is weer begonnen! Maar het begon vanmorgen wel een beetje vroeg. Om 03:45 ging de wekker al, snel de douchen en de spullen bij elkaar geraapt en richting Schiphol. Ik had vlucht HV5497 met vertrektijd 07:30. Eigenlijk moet je 2,5 uur vantevoren op Schiphol zijn, maar dat was dus onmogelijk voor mij, de vroegste trein kwam om 05:47 aan. Voordeel was dat het zo vroeg wel lekker rustig is in de bus. En overigens gewoon voldoende tijd om de koffer af te geven en nog snel even wat eten te pakken voordat ik ging boarden.

Aan de beenruimte kan je wel goed zien dat je in een Transavia vlucht zit en niet in een vlucht van een van de betere Aziatische maatschappijen. Gelukkig is het maar een kort stukje, kleine 2 uur naar Venetië. Veel langer had ik het ook niet uitgehouden zo opgevouwen. Omdat het allemaal zonder problemen verliep stonden we rond 10 uur al met de koffers buiten in Venetië waar we kennis maakten met Fabiena, onze reisleidster, en Giovanni, onze chauffeur. De kamers zijn echter als om een uur of 2 klaar, dus als “extraatje” stelde Fabiena voor om naar Padova te gaan. Raar eigenlijk dat ze er maar vanuit gaan dat de heenvlucht vertraging heeft en dan het programma van die dag als “extraatje” brengen als het een keer goed gaat.

In Padova is het prima weer, zonnig met een graad of 29, maar wel continu een dreiging van donkere wolken aan de horizon. Gelukkig blijven die daar en houden wij het droog. Hopelijk is dat morgen nog zo maar de voorspellingen zijn niet best. De groep splitst zich op en ik loop in mijn eentje wat door de straten (nadeel van zo een groep met allemaal oudere stellen). We verzamelen om half 1 weer en gaan dan langs het grootste plein van Italië naar het restaurant waar we gaan lunchen. Ik neem een lekker pizza (flinke grote trouwens). Na de lunch gaan we naar de St. Antonius kerk, een eerbetoon aan Antonius die samen met Franciscus gezien wordt als de belangrijkste heiligen uit de 12e eeuw.

Na dit bezoek rijden we in een uurtje naar hotel Al Gabbiano in Treviso. Ik vind het een beetje een smoezelig hotel en de airco lijkt het niet te doen. Het is in de middag nog dik 26 graden in de kamer dus vlucht ik na het douchen maar naar het terras. Het diner is inbegrepen en best te doen.  Na het eten ga ik naar mijn kamer waar het om steeds 25 graden is om mijn blog bij te werken. Het is inmiddels ook al half 10 en ik ben ook wel en beetje kapot.  Door weer wat ellende met mijn tablet krijg in mijn gegevens niet van mijn GPS recorder en moet ik deze uiteindelijk zelfs resetten.  Ben ook wel even naar klaar met die tablet, volgende reis gaat gewoon de laptop weer mee. Een tablet is het toch net niet… Alsof je een loodgieter zijn gereedschap afneemt,  hem een schroevendraaier geeft en zegt: Doe het hier maar mee. De route van deze dag is dus verloren gegaan helaas. Inmiddels komt het buiten met bakken uit de hemel, beter nu dan morgen. Koelt wel lekker af. Snel mijn bed in want morgen gaat om 6 uur de wekker alweer.

 

Foto’s van deze dag