Zonsopgang in de woestijn en door naar Ait Ben Haddou

Om half 7 worden we gewekt maar ik ben dan al een half uurtje wakker. Het is best wel koud en als je dan per ongeluk je voet buiten het bed steekt dan merk je dat best wel. We gaan snel naar de andere kant van het kamp (gelukkig hoeven we niet die steile helling op) om foto’s te maken van de zonsopkomst. Daarna pakken we onze spullen en rijden op de dromedarissen weer terug naar Merzouga waar de rest van de groep in het hotel zit.

De terugrit is toch wel wat relaxter omdat je nu ziet waar je heen gaat en we kunnen nu ook mooie foto’s maken. We voelen inmiddels echter wel aan het zitvlak dat er al een rit op zit. Na een uurtje zijn we terug en kunnen we even douchen en ontbijten. Daarna reizen we met de hele groep weer terug met de terreinwagens naar de bus. Onze chauffeur heeft ralley aspiraties een heeft er regelmatig flink de gang in. Persoonlijk vind ik dat prima, en de rest van de mensen in mijn auto blijkt er ook geen probleem mee te hebben om een beetje door te crossen in deze woestijn.

We stappen weer in de bus en gaan op weg naar Ait Ben Haddou. Voor de lunch stoppen we bij restaurant Belle Vue langs de weg, maar dit is geen succes. Het eten komt in horten en stoten, de helft had alles al op voordat de andere helft iets kreeg. Diverse malen kwamen gerechten langs die niemand besteld had en uiteindelijk hebben 2 mensen helemaal niets te eten gekregen en verschillende mensen geen drinken. Het eten zelf was ook niet best, de patat droop van het vet, iemand had spaghetti bolognese besteld en daar zat een klein kommetje saus bij, etc. Dit restaurant moesten ze maar schrappen bij Fox.

We rijden verder en gaan eerst nog een wandeling van een uurtje maken in de Todra kloof en oase. Op zich een welkome afwisseling van de hele tijd maar in die bus. Daarna was het nog een lange zit, want we kwamn pas om een uur of 9 in de avond aan bij hotel La Kashbah in Ait Ben Haddou. Een teleurstellend hotel, alles ziet er oud en versleten uit, maar het ruikt ook niet fris en alles oogt ook behoorlijk smerig. Ik denk dat Fox ook hiervoor eens op zoek moet naar een alternatief. Het enige voordeel van dit hotel is de ligging, vlak naast de oude stad. Nadat we zijn ingecheckt gaan we nog snel wat eten (ook geen succes) en rond een uur of 11 lig ik in bed.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag