Vakantie geboekt: China!

Heel lang gewacht omdat er nog steeds maar 4 andere boekingen waren, maar dan vorige week toch de knoop doorgehakt en de boeking gedaan online. Na overleg met Fox omdat ik een andere vlucht krijg, kwam vandaag de bevestiging door dat ik definitief meega met de 19 daagse reis Geheimen van China.

Deze reis begint met een paar dagen Beijing waar we onder andere het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en natuurlijk de Grote Muur gaan bezoeken. Met een nachttrein maken we de reis van meer dan 1000 km naar Xi’an waar we natuurlijk een bezoek brengen aan het wereldberoemde Terracotta Leger van keizer Qin en bezoeken we ook de Wild Goose Pagoda. Daarna vliegen we door naar Kunming in de regio Yunnan in het zuiden, de “stad van de eeuwige lente”.

In Kunming bezoeken we de Bamboe Tempel en het Stenen Woud. Per bus gaan we door naar Dali aan de voet van de Azuurbergen, hier bezoeken we de Drie Pagodes en maken we een boottocht op het enorme Erhai meer. De reis vervolgt naar Lijiang waar we een traditioneel Traxi dorp kunnen bezoeken. De volgende stop is Zhongdian, een oude Tibetaanse stad op 3200 meter hoogte. Onderweg rijden we langs de Tijgersprongkloof en de Jadedraakberg. In Zhongdian bezoeken we het Songzhanli klooster.

We rijden daarna terug naar Lijiang waar we nog een bezoek brengen aan de Black Dragon Pool en het Naxi Museum. In de avond vliegen de door naar Chengdu dat bekend is vanwege zijn bamboe theehuizen. Daar brengen we de volgende dag nog een bezoek aan en dan gaan we via een bergachtige route naar het Ya’an Panda National Park waar panda’s nog in hun natuurlijke omgeving leven. De volgende dag rijden we terug naar Chengdu en een dag later is de vakantie alweer afgelopen en vliegen we naar huis.

cn-map-geheimenvanchina