Home » Kenia & Tanzania » Stone Town
Oct
25

Stone Town

Ik ga om 8 uur ontbijten en de rest van de groep is dan al bijna klaar. Zij vertrekken om kwart voor 9 namelijk een Safari Blue excursie doen, met een bootje naar strandjes om te zwemmen en te snorkelen. Ik heb daar niet zo’n behoefte aan en heb vandaag gepland om eindelijk eens wat souvenirs te kopen hier in Stone Town.

Als de groep vertrokken is ga ik eerst nog even internetten om te kijken of mijn collega’s inmiddels de contactgegevens hebben doorgegeven waar ik mijn SIM kaart moet laten blokkeren. het internet werkte echter niet of nauwelijks en uiteindelijk gaf ik het maar op. Ik ging de straat op voor de souvenirs en was blij dat er nu nog wat schaduw is te vinden. Als je namelijk in de zon loopt ben je snel drijfnat door de hitte. Ik word al snel door iemand aangesproken die mij een beetje rondleidt (de reisleidster had al verteld dat ze dat hier graag doen in hoop op een fooi). Ik vind het wel best en wandel rustig door de straatjes, koop alvast een masker en een paar Masai poppetjes en loop nog even door de markt. Na een uurtje of 2 ben ik het wel even zat en ga in het hotel afkoelen.

De internet verbinding is nu wat beter en ik lees dat mijn collega’s inmiddels geregeld hebben dat de secretaresse mijn telefoon blokkeert en laat “wipen” als hij online komt. Ik check ook nog even mijn mail voor het geval dat iemand toch de telefoon gevonden heeft een het email adres leest dat zichtbaar wordt als je hem aanzet. Maar helaas niets natuurlijk. Rond half 1 loop ik weer naar buiten en ga eerst eens wat pinnen, want mijn geld is bijna op. Daarna loop ik nog wat rond en koop een houten olifant en een tasje dat ik mijn buren had beloofd (hoop dat het een beetje klopt met wat ze wilde hebben). De zon staat inmiddels recht boven me en ik hou het wandelen zo niet lang vol.

Na een kleine 2 uur wandelen loop ik drijfnat het hotel weer binnen en ga eerst maar eens douchen. Daarna begin ik mijn blog maar eens bij te werken en wat foto’s te bekijken. Ik gooi bijna 500 van de 1100 foto’s weer weg, want 100 foto’s van een luipaard en tientallen foto’s van giraffen is toch wat overdreven. Tegen half 6 komt de groep weer terug en om 7 uur vertrekken we voor het eten. Deze keer naar een restaurant boven op een gebouw met vreselijke trappen. Het eten vinden we ook wat minder. Terug in het hotel drinken we nog een drankje.

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.