Home » Kenia & Tanzania » Schildpadden op Prison Island
Oct
26

Er waren voor Zanzibar diverse excursies waar we nog voor konden kiezen, waaronder een historische stadstoer, een spice-tour waarin uitgelegd wordt hoe specerijen geproduceerd worden of een tour naar de reuzenschildpadden op Prison Island. Ik kies voor het laatste samen met Mark en Dook. De rest van het gezelschap splitst zich op in twee groepen. Een aantal mensen gaat de historische tour van Stone Town doen, een aantal anderen gaan lekker op het strand liggen bij de locatie waar Margriet en Gonnie hun verlenging doorbrengen.

De mensen die een excursie doen vertrekken allemaal om 9 uur, de strandganger worden om 10 uur opgehaald. Ik rij met Mark en Dook in een auto naar de kust waar we in een klein bootje stappen dat ons naar Prison Island brengt. De overgang kost ongeveer een half uurtje. Prison Island was ook bedoeld als een gevangenis, maar is nooit als zodanig in gebruik genomen. In plaats daarvan is het eiland lange tijd in gebruik geweest als een quarantaine locatie voor mensen die naar de Britse koloniƫn in Afrika gingen. Momenteel is dit eiland voornamelijk in gebruik als een luxe vakantie oord en staat er dus ook een mooi groot hotel op. En op het eiland wonen flink wat reuzenschildpadden die een bezienswaardigheid zijn.

De schildpadden die hier leven zijn landschildpadden. De mannetjes van deze soort kunnen tot 1.22m lang worden en wel 250 kilo wegen. De vrouwtjes zijn een stuk kleiner, met een maximale lengte van 91 cm en 160 kilo. De oudste die we hier gezien hebben zijn 155 jaar oud. Het leuke is dat je echt tussen de schildpadden door kan lopen, je kan ze aanraken, voeren, etc. Ze lijken niet wakker te liggen van de drukte om ze heen en liggen er relaxed bij. Er zijn er best veel, volgens onze tourguide een stuk of 250 op het eiland wat toch echt niet erg groot is. Na het bezoek aan de schildpadden krijgen we nog een tour van de originele gebouwen op dit eiland. Vervolgens mogen we nog gaan zwemmen aan het strand of snorkelen maar daar hebben we geen behoefte aan. We beginnen dus al snel aan de terugrit en zijn om half 12 weer in Stone Town.

We lopen nog wat door Stone Town richting de ATM omdat ik nog wat geld moet pinnen. Daarna wandelen we naar de House of Spices (waar we eerder ook al gegeten hadden) voor de lunch. Ik neem deze keer een pizza met salami en heb flinke moeite om deze helemaal op te krijgen (eigenlijk te groot voor een lunch). Na de lunch lopen we nog wat door Stone Town een Mark koopt een prachtig schilderij van de Masai met een omvang van ongeveer 1m50 x 1m. Ik overweeg nog de iets kleinere versie te kopen maar zie er toch maar vanaf. Ik heb al een kleine 60 euro aan souvenirs uitgegeven en vind het eigenlijk wel genoeg. De rest van de middag relaxen we wat op het dakterras waar de rest van de groep zich later ook bij ons aansluit.

We hebben vandaag het afscheidsdiner bij het Mtoni Marine resort waar Hennie en Natasja hun verlenging hebben (en Rob boekt ook om naar dit hotel). Het is een leuke setting op het strand voor het hotel, met kaarslicht, live muziek en het is erg gezellig. Alleen de heen en terugrit kon ik persoonlijk niet zo op prijs stellen, met name omdat een groot deel van de groep nogal luid Nederlandse kinderliedjes ging zingen. En we zaten in een open vrachtwagentje, dus de mensen op straat keken ons nogal vreemd aan.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.